Головна » 2015 » Листопад » 5 » ТУРНІР 1000 КОМАНД
09:38
ТУРНІР 1000 КОМАНД

Турнір 1000 команд

Саме під такою назвою нещодавно відбулися спортивні змагання з міні-футболу серед дівчаток та хлопчиків  2003-2005 р.н., які пройшли на спортивних майданчиках Борівської ДЮСШ та  ЗОШ №1.

 Ці змагання були започатковані ще в 2002 році Харківським благодійним фондом "АВЕК" під патронатом народного депутата України Фельдмана Олександра Борисовича. Головне завдання "Турніру 1000 команд" дати можливість нашим дітям розкрити свої спортивні таланти, відчути як важливо, почесно та відповідально відстоювати честь своєї команди. І нехай не всі стануть відомими спортсменами, головне інше: здоров`я наших дітей, їхня віра в себе та задоволення від гри. "Нема твоїх дітей. Нема моїх дітей. Є наші діти." Цей девіз став одним з головних для мене в житті. Наші діти - це наша головна надія. Заради них ми живемо та працюємо. Будуть щасливі вони - будемо щасливі і ми, - вважає Олександр Фельдман.

В районних змаганнях взяли участь 9 команд хлопчиків та 5 команд дівчаток. Команди хлопчиків були розбиті на групи, з яких до півфінальних ігор вийшли 4 команди. В першому півфіналі футболісти Борівської ЗОШ №1(тренер Мизюк В.А.) поступилися учням з Богуславки(Ісаєв Ю.П.) 0:1. В другому півфіналі учні Ізюмської ЗОШ (Мизюк П.А.) здобули впевнену перемогу  над командою Борівської ЗОШ №2 (Мішустін А.П.) з рахунком 6:1.

В грі за третє місце команда Борівської ЗОШ №2 перемогла команду Борівської ЗОШ №1 з рахунком 4:3 та зайняла в підсумку ІІІ місце. В фінальній грі зустрілися команди Ізюмської та Богуславської шкіл. На футбольному майданчику почалася справжня спортивна баталія і фінальний свисток судді зафіксував рахунок 4:2 на користь хлопчиків з Богуславки.

У дівчаток ігри проводилися за коловою системою. Кожна команда випробувала майстерність та силу духу всіх своїх суперниць. Після проведених перших ігор в лідери вийшли три команди: Борівська ЗОШ №1, Ізюмська та Піско - Радьківська школи, між якими точилася боротьба за призові місця.

Хоча футбол, як-то кажуть,  не жіноча справа, та багато дівчаток показали свою майстерність навіть краще за деяких хлопчиків.

За результатом проведених ігор місця серед дівчат розподілилися в такому порядку: 5 місце посіли учениці Першотравневої ЗОШ (Лукомський Е.П.); на 4 місці були Богуславці(Ісаєв Ю.П.); ІІІ місце вибороли футболістки з Ізюмського (Мизюк П.А.); на ІІ-му - Піско-Радьківська ЗОШ (Голик В.О.); а І місце завоювали футболістки Борівської ЗОШ №1 (Мизюк В.А.).

Під час проведення  змагань діти мали можливість посмакувати польовою кашею та чаєм, які були приготовані силами організаторів заходу.

Традиційно, після таких змагань, діти отримують подарунки та нагороди від Харківського благодійного фонду Олександра Фельдмана. Не стали виключенням і цьогорічні змагання. Всі команди - учасниці змагань отримали футбольні м`ячі. За ІІІ місце команди отримали по 3 м`ячі, за ІІ - по 5 м`ячів, а переможці районних змагань - хлопчики з Богуславки та дівчатка з Борової, отримали по 10 м`ячів, по комплекту футбольної форми, дипломи  І ступеня " Турніру 1000 команд" та право брати участь у фінальних обласних змаганнях , які відбудуться у січні 2016 року в м. Харків.

Раніше команда дівчаток Борівської ЗОШ №1 займала призові місця в цих змаганнях. У 2009 році наші юні футболістки стали срібними призерами цих змагань, а в 2006 році - чемпіонами. Тож побажаємо  спортсменам вдалого виступу та перемог у фінальних змаганнях "Турнір 1000 команд" 2016 року!

Від імені організаторів змагань хочеться подякувати Борівській районній державній адміністрації,  відділу освіти РДА,  ДЮСШ, Борівській ЗОШ №1 за постійну підтримку і допомогу в  проведенні спортивних заходів, а також за організацію цікавого  дозвілля дітей на осінніх канікулах.

Василь МИЗЮК.

Вчитель фізичної культури Борівської ЗОШ №1.

Переглядів: 344 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar