Головна » 2014 » Грудень » 29 » СВЯТИЙ МИКОЛАЙ КРОКУЄ БОРІВЩИНОЮ
17:14
СВЯТИЙ МИКОЛАЙ КРОКУЄ БОРІВЩИНОЮ

День Святого Миколая – одне з найдивовижніших та найбільш очікуваних дитиною свят. Окрім подарунків, воно несе в собі найважливіше – віру у диво та здійснення казки. А починається казка за кілька днів до свята, коли діти пишуть листи до Миколая із проханнями та побажаннями.

Святий Миколай з вихованцями Борівського ДНЗ "Золота рибка"

По-секрету ми дізналися, чого найбільше просили маленькі борівчани цього року:

Єгор, 5 років: Дорогий Миколай, принеси мені будь ласка пухнастого Мишка, бо мій вже старенький і йому пора на відпочинок.

Славік, 5 років: Святий Миколай, я пишу тобі листа, бо я в тебе дуже вірю. Цього року я слухався своїх батьків і вони сказали, що Миколай принесе мені подарунок. Подаруй мені будь ласка конструктор «Лєго». До побачення, Святий Миколай! Я буду тебе чекати! 

Лера, 6 років: Святий та добрий Миколаю, принеси добру долю нашому народу і відверни біду від України. А для себе прошу розмальовку і фломастери, і книгу казок. Дякую тобі, Святий Миколай. З повагою, Лера.

Святий Миколай роздає подарунки вихованцям Борівського ДНЗ "Берізка" 

Отримавши такі листи, Святий Миколай в першу чергу завітав до найменших своїх шанувальників – пройшовся дитячими садочками, школами.Дорослі серед своїх повсякденних турбот теж частенько сумують за казкою і мріють про чудеса, тож прагнуть зробити все можливе, щоб казка супроводжувала їхніх дітей як найдовше. Разом зі своїми чадами пишуть листи Миколаю, чекають подарунків, прикладають зусиль, щоб цей день справді був казковим і святковим. Особливо хочеться порадувати діток, які обділені батьківським теплом і увагою.

Святковий хоровод у БДЮТ

Саме для них в День Святого Миколая в Борівському будинку дитячої та юнацької творчості відбулося справжнє свято: пісні, танці, хороводи, конкурси… Ну і звичайно ж – подарунки.

Свято у будинку дитячої та юнацької творчості

Борівська райдержадміністрація подбала, щоб у Борівському районі всі діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти які проживають в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, отримали подарунки в цей святковий, сповнений особливої чарівності день.Понад 600 солодких подарункових наборів до Новорічних свят отримали дітки Борівщини від народного депутата України Віктора Остапчука. Це, в першу чергу, діти-сироти, школярики молодших класів із сімей переселенців із зони АТО, а також вихованці селищних і сільських дитячих садочків.

Казкове дійство під час відкриття головної ялинки району

Найголовніше ж святкове дійство в День Святого Миколая чекало на бо-рівчан на центральній площі селища. Там розгорнулася справжня казкова вистава: танцювали і співали «янголята», бешкетували «чортенята» та класична боротьба між силами світла і темряви за-кінчилась традиційною і безапеляційною перемогою добра.  До маленьких та дорослих борівчан, що зібралися на площі,  вийшов Святий Миколай з «янголами-охоронцями» і запалила вогні головна ялинка Борівщини. 

Святий Миколай запалив головну ялинку Борівщини

 Ще довго було шумно і весело на площі: лунала музика, збагачена щирим дитячим сміхом, пливли хороводи навколо ялинки, «янголята» роздавали дітлахам цукерки… Святковий настрій був забезпечений всім присутнім на кілька днів вперед. А там, де щира дитяча радість, обов’язково знайдеться місце і чудесам. Тож дбаймо про традиції та пам’ятаймо про те, що віра здатна робити справжні дива!

* * *

День Святого Миколая підлиманські дітлахи разом із бабусями, дідусями, батьками, вчителями та вихователями зустріли в сільському Будинку культури. Спочатку юними аматорами місцевої сцени була розіграна казкова вистава «Подорож у країну казок», під час якої заповнений глядацький зал не-одноразово вибухав оплесками та веселим сміхом. А потім Святий Миколай, вислухавши вітальні виступи  вихованців ДНЗ «Струмочок» та  учнів Підлиманської ЗОШ І-ІІІ ступенів, разом із сільським головою Олександром Калініним з радістю вручили всім дітям солодкі та іграшкові подарунки.

Святого Миколая зустрічають маленькі підлиманці

За допомогу в організації свята та подарунки Святий Миколай щиро вдячний працівникам Підлиманського СБК, народному депутату   України Віктору Остапчуку , керівникам СФГ «Моноліт» Сергію Супруну, ФГ «Джерело» Сергію Синицькому, ФГ «Рідний край» Валерію Шевченку та Івану Любому, всім без винятку власникам торгівельних закладів с. Підлиман.

Храни всіх Господь!

* * *

Цього року в територіальному центрі започатковано традицію відзначати День Святого Миколая. Запросили діток всіх працівників.

Це казкове дійство проводилося в прикрашеній залі біля красуні-ялинки. Разом зі Святим Миколаєм діти весело грали в ігри, змагалися в конкурсах, співали, розповідали вірші.  Святий Миколай привітав дітлахів, нагородив їх призами та подарунками. З великим задоволенням малеча посмакувала солодощами та тортами, які надали наші постійні спонсори: Бурлачка О., Шапошнікова З., Захарова О., та Стрельнік А.

Підготувала Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 590 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar