Головна » 2015 » Липень » 31 » ЩОДО ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД
14:15
ЩОДО ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

ЩОДО  ОБ'ЄДНАННЯ  ГРОМАД

Минулого тижня відбувся районний семінар на тему "Добровільне об'єднання територіальних громад: практичні аспекти"  за участю керівництва райдержадміністрації, членів районної Робочої групи підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, представників Харківського регіонального Офісу реформ, органів місцевого самоврядування.

Семінар відкрив голова районної державної адміні-страції Віталій Кіян. Він акцентував увагу всіх присутніх на основних принципах Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", пріоритетними з яких є принцип добровільності та принцип економічної ефективності.

З особливостями та перспективами процесу об'єднання територіальних громад учасників засідання ознайомила Діана Баринова, керівник Харківського регіонального Офісу реформ. Також Діана Семені-вна проаналізувала перспективний план об'єднання територіальних громад Борівського району і підкреслила, що в ході реформування має місце внесення коректив та змін, адже для досягнення максимального ефекту від об'єднання можна домогтися лише за умови врахування думки кожного члена громади.

Свої думки, пропозиції, зауваження щодо реформи висловили члени районної Робочої групи, інші учасники семінару. Зокрема, більшість з них цілком і повністю підтримуючи фінансову децентралізацію з осторогою ставиться до питання об'єднання громад, не вбачаючи в ньому позитивних зрушень для громади.

Підводячи підсумки, учасники зустрічі вирішили, що слід і надалі проводити обговорення всіх аспектів та перспектив процедури об'єднання територіальних громад з жителями Борівського району. Адже лише глибоко аналізуючи законодавчу базу України, зважуючи всі "за" і "проти", прораховуючи наперед ймовірні зміни в житті громади, які несе в собі ця реформа, можна прийняти єдине правильне рішення - об'єднуватись чи не об'єднуватись територіальним громадам Борівщини.

 

Переглядів: 432 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar