Головна » 2016 » Травень » 3 » Розвиток громад
20:49
Розвиток громад

ДВІ ГРОМАДИ БОРІВШИНИ СТАЛИ ПЕРЕМОЖЦЯМИ КОНКУРСУ «РАЗОМ В МАЙБУТНЄ»

Визначено переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє». Цього року з 1539 поданих до Конкурсного комітету заявок 403 міні-проекти перемогли, набравши найбільшу кількість балів. У Борівському районі стати переможцями пощастило Підлиманській та Першотравневій громадам.

Підлиманська громадська організація «Відродження Підлиману» подавала на конкурс міні-проект «Капітальний ремонт по заміні дерев’яних віконних та дверних блоків на енергозберігаючі металопластикові у Підлиманській амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) Підлиманської сільської ради Борівського району Харківської області». Загальний обсяг фінансування по цьому проекту становить 41,990 тис.грн., 20990 з них буде надано з обласного бюджету, 18990 грн. – співфінансування з бюджету сільської ради, а 2100 грн. – кошти громадської організації «Відродження Підлиману».

Ініціативна група села Першотравневе перемогла з проектом «Збережемо тепло у школі. Заміна вікон». На заміну вікон у Першотравневій  ЗОШ згідно з проектом потрібно 198, 842 тис.грн. 99,421 тис.грн. надійдуть у вигляді субвенції з обласного бюджету, 89,497 тис.грн. заплановано виділити з бюджету сільської ради, 9942 грн. – повинна зібрати громада села Першотравневе.

Цього року на засіданнях Конкурсного комітету було вирішено передавати субвенцію із обласного бюджету до районних тільки після того, як заявниками (ініціативною групою, місцевими радами та, за наявності, приватними партнерами) буде в повному обсязі профінансовано свою частину. Адже, враховуючи досвід попередніх років проведення конкурсу, не рідкими були випадки, коли місцеві бюджети ставали неспроможними профінансувати свої 45% міні-проекту; у деяких районах, отримавши обласну субвенцію, міні-проект реалізовувався частково, виключно на кошти обласного бюджету.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 452 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar