Головна » 2015 » Березень » 12 » Реформування та оптимізація органів юстиції
10:04
Реформування та оптимізація органів юстиції

Реформування та оптимізація  органів юстиції

         В Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області проводяться незалежні тестування професійних знань, умінь  та навичок  працівників Головного територіального управління юстиції та районних, міськрайонних управлінь юстиції.

         Реформування органів юстиції дасть громадянам отримання спрощення системи, відсутність хабарів, якісний сервіс надання послуг, додаткову допомогу людям. Частина функцій служб буде передана Міністерству юстиції України, місцевим органам влади та приватним суб’єктам.

         Передбачається скорочення надання термінів адміністративних послуг у сфері державної реєстрації підприємців, взаємодії між Держреєстром фізичних і юридичних осіб та інформаційними системами органів державної влади, а також електронний документообіг. Також, в сфері реєстрації прав будуть запроваджені збільшення оплати і диференційованої винагороди реєстраторам, які надають якісні послуги та приносять більше коштів до держбюджету. Іншим напрямом реформування цієї сфери стане передача частини функцій реєстраційної служби місцевим органам влади.

         Міністерство юстиції буде жорстко реагувати на факти корупції. При системних проявах корупції відповідальність буде спільна, тобто нести її будуть як керівники, так і співробітники, з наслідками звільнення та зміни керівництва.

         Також, будуть запроваджуватись пілотні проекти по створенню фронт-офісів та бек-офісів у структурі Центрів з надання адміністративних послуг.

         Запровадження змішаної системи виконання рішень суддів із залученням приватних виконавців, зокрема, щодо змін до діючого Закону України  «Про виконавче провадження».

 

Борівське районне управління юстиції Харківської області

 

Переглядів: 427 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar