Головна » 2015 » Березень » 3 » ПРО РОБОТУ СПОСТЕРЕЖНОЇ КОМІСІЇ
10:25
ПРО РОБОТУ СПОСТЕРЕЖНОЇ КОМІСІЇ

Про роботу спостережної комісії Борівської  РДА за  2014  рік

На виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від  14.07.2010 року № 242 при Борівській районній державній  адмі-ністрації  створена та здійснює діяльність спостережна комісія.                        

 Спостережна комісія працює відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 р. № 429 «Про затвердження положення про спостережні комісії», зі змінами. У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом України, Законами України «Про  місцеве самоврядування в Україні», «Про  місцеві державні адміністрації», іншими чинними актами.

Впродовж звітного періоду відбулось 12 засідань спостережної комісії, на яких розглядались питання надання допомоги у со-ціальній адаптації, надання  правової допомоги особам, звільненим від відбування покарання, а також інші питання, які належать до компетенції спостережної комісії.

Станом на 01.01.2014 року на обліку спостережної комісії перебувало 3 особи, умовно-достроково звільнених від відбування покарання.

На облік спостережною комісією в 2014 році взято 7 осіб. По двох особах прийнято рішення  про не взяття  на облік спостережної комісії в зв’язку з тим, що дані громадяни на території Борівського району фактично не проживають.

Громадяни, умовно-достроково звільнені від відбування покарання, запрошувалися на засідання спостережної комісії для з’ясування наявності проблем у соціальній адаптації. Даним особам надавались роз’яснення щодо порядку взяття на облік районним центром зайнятості та подальшого працевлаштування, проведення медичного обстеження, обстеження  для  експрес-діагностики на ВІЛ, флюорографічного обстеження в центральній рйонній лікарні тощо.

  Спостережною комісією розглянуто та погоджено  подання заступника начальника Ізюмського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції про передачу матеріалу до суду для вирішення питання про умовно-дострокове звільнення засудженої особи. Даний громадянин перебуває на обліку районного центру зайнятості в пошуках роботи.

  Протягом звітного періоду у зв’язку із закінченням терміну дострокового звільнення спостережною комісією знято з обліку 8 осіб.

 Таким чином станом на 01.01.15 року на обліку спостережної комісії при Борівській райдержадміністрації перебуває дві особи, умовно-достроково звільнені  від відбування покарання.

  В роботі спостережної комісії бере участь представник Товариства Червоного Хреста в Борівському районі, голова громадської організації роботодавців Борівського району, голова Борівської районної молодіжної організації «Спілка молодих державних службовців Борівщини».

На засіданнях спостережної комісії заслуховується інформація голів сільських рад та дільничних інспекторів Борівського РВ ГУ МВС України в Харківській області про осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, які мешкають на підвідомчих їм територіях.

Діяльність спостережної комісії базується на принципах гласності, демократичності, добровільності, відкритості та прозорості.

Людмила КУРДЕМАН.

Секретар спостережної комісії Борівської райдержадміністрації.    

Переглядів: 471 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar