Головна » 2015 » Березень » 24 » ПОЛЬОВІ РОБОТИ СТАРТУВАЛИ
18:50
ПОЛЬОВІ РОБОТИ СТАРТУВАЛИ

ПОЛЬОВІ РОБОТИ СТАРТУВАЛИ

З першим весняним теплом на Борівщині розпочалися весняно-польові роботи. У господарствах району проводяться заходи з підготовки ґрунту під посіви сільськогосподарських культур і підживлення озимих, йде сівба ранніх зернових. Щоб з’ясувати на місцях реальну ситуацію щодо стану озимих, готовність фермерських господарств до проведення комплексу весняно-польових робіт, керівництво райдержадміністрації здійснює постійні виїзди в господарства району.

Весняно-польові роботи починаються з підживлення озимих культур. За даними управління агропромислового розвитку районної  державної адмі-ністрації станом на 17 березня підживлено 6210 га, що становить близько 40% від запланованих площ. Одними з перших цю роботу розпочали господарства  «Моноліт», «Світанок», «Слобода», «Новий шлях», «Шийківське», «Янтар». В якості добрив використовується аміачна селітра та КАС.

Повним ходом вже йде посів ярих, який цього року розпочався раніше багаторічних термінів. Зазвичай сіяти починали наприкінці березня – на початку квітня, - говорить в.о. начальника управління агропромислового розвитку РДА Володимир Кавун. - А за останні два роки терміни дещо перемістилися в першу половину березня. На 17 березня вже посіяно 423 га ярого ячменю, 59 га вівса, 129 га однорічних трав. Першими сіяти почали ФГ«Кириченко М», ФГ«Моноліт», ФГ«Янтар», а/ф«Ізюмське». В цілому ранньозернових культур по сільських господарствах району планується посіяти 2590 га: 2000 га ярого ячменю, 200 га ярої пшениці, 90 га вівса, 300 га зернобобових.

Майже всі господарства зараз проводять прикриття вологи та підготовку грунту для посіву.

Робота кипить, адже весняний день рік годує. Тож бажаємо нашим аграріям професійних успіхів та високих врожаїв.

Оксана ДУДНИК.

На фото: працівники ФГ «Кириченко М»;

посівний комплекс 1890 у фермерському господарстві «Кириченко М» одночасно здійснює посів ярого ячменю і підживлення грунту.

 

 

Переглядів: 554 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar