Головна » 2015 » Січень » 21 » ПОЛЮВАННЯ ЗАБОРОНЕНО
17:40
ПОЛЮВАННЯ ЗАБОРОНЕНО

Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації  І.М.Балути від 24 липня 2014 року №371 «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років»  у зв’язку з проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області, відповідно до статей 8, 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», статті 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», керуючись статтями 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»  заборонено відкриття сезонів полювання на всі види мисливських тварин на території Харківської області у мисливський сезон 2014/2015 років до завершення заходів антитерористичної операції на території Харківської області.

Метою цього розпорядження є забезпечення безпеки населення Харківської області у період проведення АТО.

Та незважаючи на вказані заходи, останнім часом до Борівської райдержадміністрації почала надходити інформація про випадки браконьєрства на території Борівського району. Зокрема, за даними, які надійшли до РДА, браконьєри заїжджають на територію Борівщини на сучасних швидкісних снігоходах з Куп’янського району і ведуть незаконне полювання на диких тварин.

Районною державною адміністрацією була сформована рейдова група для виявлення вказаних правопорушень.  До неї увійшли представники Борівського райвідділу міліції, Борівського лісництва, Українського товариства мисливців і рибалок, райдержадміністрації та громадськості. В день перевірки правопорушників спіймати на гарячому не вдалося, але було виявлено сліди їх перебування на території нашого району.

Як повідомив редакції перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко, дане питання взято під особливий контроль РДА, адже відповідно до ст.14 Закону України «Про тваринний світ» реалізація державної політики у галузі охорони,  використання і відтворення тваринного світу, здійснення контролю за додержанням  вимог  законодавства  про охорону, використання і відтворення тваринного світу належить до повноважень районних державних адміністрацій. Подібні рейди тепер будуть проводитися в районі постійно. До них обов’язково будуть залучатися районні ЗМІ. Всі виявлені правопорушення висвітлюватимуться в газеті «Трудова слава».

Оксана ДУДНИК.

На фото: під час рейду.

Переглядів: 457 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar