Головна » 2015 » Січень » 29 » ОДНА ЄДИНА СОБОРНА УКРАЇНА
13:11
ОДНА ЄДИНА СОБОРНА УКРАЇНА

ОДНА ЄДИНА СОБОРНА УКРАЇНА!

22 січня Борівщина відзначала День Соборності та Свободи України. О 9 годині ранку біля пам'ятного знаку Незалежності зібралися керівники району, селища, працівники державних установ, організацій та просто небайдужі громадяни. До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віталій Кіян.

В своїй промові він зазначив, що протягом багатьох віків своєї історії український народ був сповнений прагнення жити у єдиній вільній державі. День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України! Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на вселюдному зібранні було урочисто проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Респуб-ліки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

І нині ця дата має бути для кожного з нас прикладом та орієнтиром, адже успіх побудови демократичної та процвітаючої країни грунтується на наших спільних зусиллях та на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє наших дітей та рідної України.

На місцевому рівні наша соборність полягає в єдності борівчан, у щоденній особистій праці, у покращенні добробуту мешканців району, в економічному зростанні наших підприємств, організацій, фермерських господарств та розумінні того, що всі ми - єдина українська спільнота.

Віталій Олексійович привітав всіх присутніх від імені райдержадміністрації та районної ради з цим видатним святом та висловив сподівання, що розум, воля і любов до рідного краю згуртують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної, незалежної, демократичної та могутньої України.

Після офіційної частини учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку.

Увечері того ж дня на центральній площі селища борівчани мали змогу взяти участь у всеукраїнській акції "Одна єдина соборна Україна"/"Стрічка єдності". Патріоти України зібралися 22 січня у різних містах, щоб відзначити День Соборності та зв’язати стрічку єдності «від Донбасу до Галичини».

Ця акція була ініційована переселенцями з Донбасу. Головна її мета – показати єдність українців, довести, що з якого б міста ми не походили, де б зараз не перебували – Україна завжди в нашому серці! Одна і єдина, разом з Донбасом і Кримом!

У Боровій, як і в інших містах, учасники акції писали на жовтих і блакитних стрічках свої побажання для України та зв’язували їх в єдине ціле. Слухали Гімн, вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих українських героїв, які поклали свої життя в боротьбі за нову Україну, її територіальну цілісність і незалежність. Всі бажаючі мали можливість виступити перед присутніми.

Борівська стрічка єдності склалася із 86 стрічок (38 м). За повідомленнями координаторів, акції пройшли у всіх містах в позитивній атмосфері, люди охоче підписували та зв’язували стрічки, а в деяких містах їх навіть не вистачило на всіх. Учасники однозначно прагнуть до єдності України та бажають всім нам головного - миру та злагоди в нашій незалежній квітучій державі!

Лідером за довжиною стрічки є Краматорськ - 361 м. Взагалі міста Луганщини та Донеччини відзначилися особливим ентузіазмом при підготовці акції та великою кількістю учасників.

Приблизна загальна довжина всеукраїнської стрічки - 2200 м.

Ще ніколи за роки незалежності День Соборності не був таким актуальним для українців. В цей складний і трагічний для нашої країни час люди відчули, усвідомили, що головна наша сила і єдиний порятунок – в єдності. Керуючись стародавнім висловом «Розділяй і володарюй», ворог України своєю пропагандою намагається розірвати українське суспільство, налаштувати українців один проти одного, протиставити схід і захід нашої держави, а потім знищити, реалізуючи свої геополітичні інтереси. І тільки на тих територіях, де ця ворожа пропаганда має силу, де українці забули, що вони українці і дозволили себе обдурити, залякати, купити - процес знищення став можливий. Кожного дня росте кількість жертв на Донбасі. Гинуть мирні жителі, безневинні діти, беззахисні старики. Гинуть на своїй землі кращі сини українського народу, які першими усвідомили необхідність захищати свій край від супостата. Гинуть патріоти, яким болить Україна.

Та якби кожен житель нашої держави керувався в своєму житті моральними цінностями, а не прагнув лише матеріальної вигоди, якби знав історію свого народу і любив свою культуру, - будь-яка ворожа пропаганда виявилась би безсилою, не було б на нашій території ніяких «ДНР» та «ЛНР», не було б кривавих подій на Донбасі і тисяч втрачених життів. А кращі сини українського народу та патріоти, яким болить Україна націлили б всі свої сили на вирішення внутрішніх проблем нашої держави. І Україні б ніхто не заважав йти вперед, розвиватися, ставати щодня могутнішою, сильнішою і стати врешті-решт демократичною правовою державою європейського зразка.

Тож єднаймося, браття і сестри, українці! Все в наших руках. А всі ми разом – одна, єдина, соборна Україна!

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 603 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
avatar