Головна » 2015 » Грудень » 17 » ОБРАНО ГОЛОВУ РАЙОННОЇ РАДИ
17:50
ОБРАНО ГОЛОВУ РАЙОННОЇ РАДИ

ОБРАНО ГОЛОВУ РАЙОННОЇ РАДИ

27 листопада відбулась І сесія Борівської районної ради VІІ скликання.

В ній взяли участь всі 26 новообраних депутатів. Також у сесійній залі були присутні депутат Харківської обласної ради Микола Кириченко, голова райдержадміністрації Віталій Кіян, заступники голови та керівники структурних підрозділів РДА, селищний, сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських товариств, політичних партій, профспілкових, громадських організацій району.

Відповідно до діючого законодавства першу сесію районної ради нового скликання відкрила голова Борівської  районної виборчої комісії Тетяна Нешта. Вона поінформувала присутніх про хід виборчого процесу в ра-йоні та його результати.  За підсумками голосування 26 депутатських мандатів в районній раді розділили між собою 7 полі-тичних партій:  Борівська районна партійна  організація  партії "Відродження" - 9, Борівська ра-йонна партійна  організація партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"  -  6,   Борівська ра-йонна партійна організація полі-тичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 3 і по 2 депутата обрані від Борівської районної партійної  організації  політичної партії "Наш край", Борівської районної партійної  організації  політичної партії "Волонтерська партія України",  Борівської районної партійної  організації  політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", Борівської районної партійної  організації  політичної партії "Нова держава".

Тетяна Нешта оголосила поіменний список депутатів районної ради VІІ скликання і, з побажаннями плідної та конструктивної праці на благо громади Борівського району, вручила кожному з них тимчасові посвідчення.

Новообрані депутати сформували тимчасову Президію, лічильну комісію та, затвердивши порядок денний, перейшли до вирішення організаційних питань - обрання голови і заступника голови районної ради сьомого скликання та прийняття рішення про постійні комісії районної ради.

На посаду голови районної ради було висунуто дві кандидатури: Клименко Олена Василівна, депутат від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", директор районного центру зайнятості і Кравцов Микола Олексі-йович, голова районної партійної організації партії "Відродження".

Кандидати виступили перед присутніми, ознайомили зі своїми програмами та завданнями, які вони ставлять перед собою йдучи на цю посаду.

Сказали по кілька слів на підтримку своїх висуванців і представники політичних партій.

Голову райради обирали шляхом таємного голосування з до-триманням усіх нормативних вимог. Та, мабуть, все сказане кандидатами і їхніми прихильниками виявилось настільки переконливим, що депутатам було досить складно визначитись з вибором і в першому голосуванні обидва кандидати отримали рівну кількість голосів - по 13.

Внаслідок проведення повторного (другого туру) голосування головою районної ради було обрано Клименко Олену Василівну, за яку віддали свої голоси 16 депутатів із 26.

Новообраного голову сесійна зала вітала щирими оплесками. Склавши присягу та подякувавши депутатам за довіру Олена Клименко, вже в якості голови районної ради, продовжила роботу сесії.

Заступником голови районної ради за пропозицією новообраного голови більшістю депутатських голосів обрано Крикун Світлану Григорівну, депутата районної ради від Борівської ра-йонної партійної  організації  полі-тичної партії "Волонтерська партія України".

Також було прийнято рішення про створення 4-х постійних комісій районної ради: з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів, екології; з питань бюджету, інвестицій та розвитку малого і середнього бізнесу; з питань законності, правопорядку, засобів масової інформації та зв'язків з громадськими організаціями, захисту прав споживачів, депутатської діяльності, депутатської етики та місцевого самоврядування, інших гуманітарних питань; з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства та регуляторної і цінової по-літики.

Склад та голів постійних комісій було вирішено затвердити на наступній сесії.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 396 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar