Головна » 2015 » Грудень » 17 » НОВІ ОБЛИЧЧЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
18:12
НОВІ ОБЛИЧЧЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

НОВІ ОБЛИЧЧЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Після місцевих виборів, які відбулися в жовтні, місцеве самоврядування нашого району значно оновилося, з’явилися нові обличчя. З 26 депутатів районної ради лише троє були депутатами VI скликання – це Олексій Гомон, Анатолій Васильєв, Ірина Грицун. Звичайно, серед районних депутатів є й такі, що представляли інтереси громади в попередніх скликаннях, але більшість нових обранців все ж таки взяли на себе цю відповідальність вперше. Головою районної ради вперше обрано Олену Клименко, а заступником – Світлану Крикун.

Оновився депутатський склад і в цілому по району, з’явилося більше молоді. Із 140 депутатів селищної, сільських рад майже 80 – це нові люди, яким громади надали довіру вперше.

В деяких сільських радах також змінилися голови і секретарі. Так, Підвисочанським сільським головою обрано Сергія Літвінова, секретарем – Олена Колеснік. Новообраний Гороховатський сільський голова – Ігор Кулик, секретар – Ірина Алексеєнко. Секретарем Вищесолоненської сільської ради депутати нового скликання обрали Марину Вакулу. В Ізюмській сільській раді секретарем обрано Оксану Боровик.

Хочеться побажати всім нашим депутатам та посадовим особам місцевого самоврядування, щоб їхня робота була плідною, розпочаті справи приносили вагомі результати, а все задумане здійснювалось на благо нашої громади!

Олена Клименко. Голова Борівської районної ради

Новообрана голова районної ради - корінна борівчанка. Отримавши диплом про середню освіту, вступила до Харківського кооперативного технікуму, який у 1990 році закінчила з відзнакою та вступила на економічний факультет   Полтавського кооперативного інституту за спе-ціальністю "Бухгалтерський облік, контроль і аналіз господарської діяльності". З 1994 року по 1996 рік працювала в Ізюмському коопзаготпромі та в Ізюмській рай-споживспілці.

З жовтня 1996 року почала працювати в Борівському районному центрі зайнятості, поступово піднімаючись кар`єрними сходами від спеціаліста І категорії, головного бухгалтера, начальника відділу взаємодії з роботодавцями, заступника директора, а з 2014 року - Олена Василівна директор. 

Разом з чоловіком Юрієм виховують сина.

Пройдений життєвий шлях навчив її поважати, розуміти і цінувати людей. За такими принципами вона завжди працювала  і буде працювати надалі.

Її колишні колеги характеризують керівника як доброзичливу, чуйну людину, справедливу і вимогливу.

І в цьому можна було пересвідчитись вже на І сесії районної ради нового скликання, коли з трибуни Олена Василівна наголосила на тому, що не хоче апелювати популістськими фразами,  обіцяючи "золоті гори" і переконувати в нездійсненому.

Серед пріоритетів своєї нинішньої роботи вважає головними такі напрямки:

-  підвищення рівня життя малозабезпечених верств населення: пенсіонерів, ветеранів,  інвалідів, багатодітних сімей шляхом надання практичної допомоги;

- створення належних умов для роботи сімейних лікарів, дитячої консультації з запрошенням провідних медпрацівників обласної  лікарні, зміцнення матеріальної бази  Борівської медицини;

- співпрацювати з відділом освіти щодо створення належних умов для навчання та розвитку дітей;

- передбачати в бюджеті  кошти на обладнання спортивних, дитячих майданчиків, сприяти організації роботи спортивних гуртків та секцій, їх розвитку.

Дотримання виконання законодавства України - головне, тож з цією метою планує:

 - ініціювати регулярне проведення перевірок торгівельних точок на предмет продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- запровадити регулярні зустрічі депутатів  районної ради з виборцями та періодичне звітування  депутатів про проведену роботу.

 Розвиток малого та середнього бізнесу - це основа розвитку економічного стану району. Тому, вважає голова райради, необхідно враховувати права та інтереси підприємців; впроваджувати програми розвитку малого та середнього бізнесу; впорядкувати роботу ринків.

Спільно з депутатами селищної та сільських рад необхідно зробити, щоб вулиці були чистими і освітленими.

Її життєва позиція полягає в тому, що завжди готова сприймати справжню критику, зауваження, пропозиції. Адже впевнена, що керує не влада, керує народ.

Сергій Літвінов. Підвисочанський сільський голова

Народився і виріс Сергій Літвінов у невеличкому селі Гаврилівка. Після закінчення Підвисочанської середньої школи вступив до Харківського інституту механізації і електрифікації сільського господарства. Отримавши диплом, працював у колгоспі "Дружба" спочатку інженером-електриком, потім секретарем парткому та заступником голови колгоспу.

Разом з дружиною Надією виховали сина Володимира, разом займаються домашнім господарством, утримують корів, птицю.

Останні 9 років Сергій Дмитрович працював електромеханіком на станційній лінійній дільниці №4 РЦТ № 328 Харківської філії "Укртелеком". З 2010 по 2015 рік був депутатом Борівської районної ради VI скликання.

Сільський голова виділив першочергові завдання своєї діяльності і вже шукає шляхи їх втілення.

- Завдань багато. Дуже хочеться зробити село привабливим для молоді, для підростаючого покоління. Планую відкрити спортзал, створити футбольну команду, окультурити стадіон. Дуже турбує стан доріг. Найближчим часом зробимо підсипку, адже ями вже такі, що ні пройти неможливо, ні проїхати. Також потрібно впорядкувати кладовища. Ще одна проблема - в селах сільради немає табличок з назвами вулиць і номерами будинків, коли приїжджає швидка допомога чи, наприклад, газова служба, їм дуже складно знайти потрібну адресу. Так не повинно бути. Графік руху автобусів просять люди змінити на більш зручніший, щоб не о шостій ранку виходив з Калинового, а пізніше, бо люди в Борову приїжджають зарано, коли ще всі інстанції зачинені. Треба домовлятися з перевізниками.  І це лише першочергові завдання, над якими я вже працюю, - ділиться Сергій Дмитрович. - Загалом же роботи дуже багато. Я це розумію і хочу зробити все від мене залежне для покращення життя громади.

Ігор Кулик. Гороховатський сільський голова

Молодий, амбітний, сповнений рішучості  й планів, знайомтесь: новий Гороховатський сільський голова Ігор  Кулик. Корінний гороховатець, в свої 32 роки він є наймолодшим головою в сучасній історії Гороховатки. Закінчив Харківський Політехнічний інститут, потім працював 5 років головним механіком в  Борівському автодорі, має досвід приватного підприємця. І це далеко не повний список його життєвих здобутків, головним з яких вважає свою родину. Ігор одружений, має чудову дружину та двох синів - старшому Станіславу вісім а молодшому Олександру - три роки.

На моє запитання чому  вирішив стати сільським головою, Ігор відповів, не задумуючись :

-  Набридло жити по- старому, топтатись на місці, бачити як все навкруги руйнується. Хочеться працювати, будувати й відроджувати.

На виборах в місцеві органи влади він переміг з великою перевагою голосів, що свідчить про неабияку довіру  односельчан.

- Гороховатка є одним з найпрекрасніших сіл нашого району. Її омиває величний Оскіл  та оточує багатовіковий ліс. Чимало історичних подій відбувалося саме на гороховатській землі. Люди в нас дружні та працьовиті. Також ми маємо дуже зручну транспортну розв'язку. І я вірю і знаю, що минулу славу Гороховатки можна відродити. Саме з відродження села починається відродження країни -  так впевнено висловився Ігор Олександрович і  думаю всі з ним погодяться.

 Тож бажаємо новообраному голові успіхів у праці, а  все задумане хай втілиться в життя.

 

 

 

Переглядів: 787 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar