Головна » 2016 » Серпень » 15 » Наша матінка-землиця на врожаї не скупиться
10:25
Наша матінка-землиця на врожаї не скупиться

 

Кожного року керівники сільгосппідприємств з нетерпінням чекають жнив. На 100% ніхто не може передбачити, яким буде врожай, адже погода мінлива й часто дарує свої «сюрпризи».

Та цей рік видався вдалим для багатьох господарств нашого району. Задоволений зібраним урожаєм і керівник СФГ «Перевесло» Юрій Семоненко.

- Я надаю перевагу одеським сортам пшениці, 35 ц/га – це непоганий результат для нашого господарства, - розповідає Юрій Миколайович. Звичайно, урожайність залежить від багатьох чинників: вчасного посіву, внесення добрив, від погодних умов та ін., але важливу роль має саме людська праця. Недарма ж у народі кажуть: «Земля потребує доброї погоди, доброго насіння, доброго робітника». Наш колектив невеликий, але працюють усі старанно, злагоджено. На комбайні трудився Олександр Міщенко. Віталій Чашка та Іван Харченко відвозили зерно з поля на тік, зараз ці чоловіки проводять оранку земель. Хочеться відзначити наймолодшого у нашому господарстві – тракториста Миколу Симоненка, який вперше був задіяний на жнивах, але працював дуже сумлінно. Особливо приємно, що цього літа мені допомагала донька Христина  - вона важила зерно. Це був її перший досвід роботи, адже щойно закінчила школу. На току трудяться Олексій Жиров і Олександр Кулик. Надійним моїм помічником є бухгалтер Світлана Поломана, - підсумовує розповідь про своїх трудівників керівник господарства.

СФГ «Перевесло» має в обробітку близько 600 га землі. Техніка вся своя і постійно поповнюється. Так, у минулому році придбано новий трактор Т-150, в цьому – сучасний зернонавантажувач. Господарство вирощує, крім озимої пшениці, ячмінь, соняшник. Посів соняшнику проводився в пізні строки й були побоювання, чи гарними і якісними будуть сходи,  але  насіння високопродуктивного гібриду соняшника «Тунка», яке є стійким до  посухи і найпоширеніших хвороб, дає надію отримати запланований урожай.

Задоволені керівником СФГ «Перевесло» Юрієм Семоненком люди, які здали йому паї в оренду: в розрахунок за бажанням вони отримують із безкоштовною доставкою ячмінь, пшеницю, насіння, цукор за цінами нижче ринкових або гроші. Всі, у кого закінчилися  договори оренди цього року, знову виявили довіру Юрію Миколайовичу. Користуючись нагодою, керівник СФГ «Перевесло» висловив щиру подяку своїм орендодавцям.

Тетяна СЕВЕРИН.

 

 

Переглядів: 475 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar