Головна » 2015 » Липень » 10 » НА ЗВ'ЯЗКУ - ГОЛОВА РДА
16:03
НА ЗВ'ЯЗКУ - ГОЛОВА РДА

НА ЗВ’ЯЗКУ – ГОЛОВА РДА

У приміщенні редакції районної газети «Трудова слава» відбулась «Гаряча лінія», під час якої жителі району мали змогу в телефонному режимі поставити актуальні для них запитання голові райдерж-адміністрації Віталію Кіяну.

Жителька села Піски-Радьківські, пенсіонерка, мама одного з учасників АТО, який вже демобілізований, звернулася до голови РДА з проханням допомогти з підвозом дров. Коли номер готувався до друку, стало відомо, що питання вже вирішено позитивно, родина учасника АТО дровами забезпечена.

Також телефонували жителі села Ізюмське. Їх турбує питання об’єднання громад. Згідно перспективного плану формування територій громад  Ізюмьска, Першо-травнева та Чернещинська  сільські ради мають об’єднатися в одну громаду з центром у Чернещині.  Сельчани не готові залишитися без послуг, які отримують зараз на місці, адже сільські ради сьогодні виконують функції ДРАЦС, нотаріуса  і багато інших. Реалізація реформи об’єднання громад означатиме для них, що за будь-якою довідкою доведеться їздити в центр. Враховуючи той аспект, що більшість сільських жителів пенсіонери, а існуюче транспортне сполучення і стан доріг залишають бажати кращого, таке об’єднання значно віддалить послуги від населення і погіршить умови життя. До того ж, село вже залишилось без банківського і поштового відділень.

Віталій Олексійович пояснив, що головною умовою даного об’єднання є добровільність. Поки громада не побачить доцільності проведення таких змін, насильно ніхто ліквідовувати сільські ради і об’єднувати їх території не буде. Головна ж мета цієї реформи – фінансова спроможність громади, отримання додаткових фінансових та майнових ресурсів, поліпшення якості та доступності різноманітних послуг, що надаються громаді. Це можливе лише за умови налагодженого транспортного сполучення центру громади з віддаленими її селами. Перспективний план розроблений для ознайомлення населення, а реалізовувати його чи ні – вирішувати громаді.

 

Переглядів: 555 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar