Головна » 2015 » Листопад » 9 » ХЕЛЛОВІН - СТРАШНО ВЕСЕЛЕ СВЯТО
15:57
ХЕЛЛОВІН - СТРАШНО ВЕСЕЛЕ СВЯТО

Хелловін. Свято містичне  й  загадкове. Воно прийшло до нас з заходу і  на хвилі  популярності в світі постапокаліптичної тематики  відразу стало популярним.

Особливо прийшлося до душі воно молоді. Страшні розфарбовані обличчя,     обідраний в лахміття одяг, ліхтарі з гарбузів, павутина та кажани - це далеко не повний перелік  атрибутики хелловіну. І хоча на перший погляд здається, що свято дуже сумне і страшне, насправді все навпаки. Корені  хелловіну  сягають сивої давнини Західної Європи. Ще за кельтських часів в старій Англії, Шотландії та Ірландії святкувався день закінчення літа та початку темної пори. За деякими версіями, саме  в цей день вся нечисть намагалася вийти зі свого підземного царства і захопити  світ живих. От щоб налякати демонів, люди й почали виряджатися в страшні костюми та одягати страшні маски. І так це протистояння світів продовжувалось декілька віків. З часом воно почало втрачати своє первинне значення, обросло бізліччю міфів та легенд,переросло більше до містичного казкового культу  зі своїми персонажами.

В сучасному світі хелловін набрав здебільшого  комерційного значення. З'явилося ціле направлення, що популяризує культ хелловіну через кіно, музику, товари вжитку та інше. Голівудські фільми  жахів, що розповідають про різні містичні події, повязані зі святом,  досить популярні і приносять непогані гроші. Так  і в музиці. Мультиплатинові диски та гастролі рок-музикантів вже  довгі роки тримають іх на верхівках хіт-парадів. Ну, а  хто не зустрічав на полицях крамниць сувенірів у вигляді гарбузів та сташних містичних істот? Це все маленька частинка великого світу хелловіну.

Припадає це свято на ніч з 31 жовтня на 1 листопада. За легендами, саме тоді все й відбувається. От і в  Борівській  школі №1 відбувся вечір містики та бал нечисті - свято  Хелловіну.

Здебільшого все це було схоже на театр, в якому юні артисти в незрозумілих костюмах і  в по-доброму страшному гримі показували різні сценки. Вечір "чорного гумору" вдався на славу і наприкінці школярів чекав справжній карнавал у вигляді  дискотеки.

Віталій КОЛЕСНІК.

 

Переглядів: 465 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar