Головна » 2014 » Грудень » 31 » ВІТАЛІЙ КІЯН: ХАЙ ПРИЙДЕ ЩАСТЯ В КОЖЕН ДІМ...
11:20
ВІТАЛІЙ КІЯН: ХАЙ ПРИЙДЕ ЩАСТЯ В КОЖЕН ДІМ...

У сивій заметілі днів закружляв останній лист календаря, 2014 рік добіг кінця. Яким він був, чим найбільше запам’ятався. Про це та інше – інтерв’ю нашого кореспондента  з головою Борівської  райдержадміністрації Віталієм Кіяном.

- В 2014 році   Україна обрала нового Президента, парламент. Створено коаліцію в Раді, призначено новий уряд, в державі стартувала хвиля реформувань у багатьох галузях. Час рухатися вперед.  Тому хотілося б бачити позитивні зміни від запропонованих реформ.

Для мене особисто цей рік також став особливим, у квітні   я був  призначений головою Борівської райдержадміністрації, а вже через декілька днів за-гриміли вибухи, засвистіли кулі бойовиків у сусідніх Слов’янську та Краматорську. Район в прямому розумінні слова став прифронтовою зоною. Довелося облаштовувати блок-пости, приймати  вимушених переселенців, забезпечувати їх житлом, роботою, соціальними виплатами, матеріальними допомогами, разом з тим  займатися питаннями мобілізації. А найголовніше – необхідно було забезпечити стабільність і спокій в районі. Спільними зусиллями нашої команди цього досягнуто, незважаючи на різноманітні спроби «розхитати» ситуацію і на Бо-рівщині.

Запам’ятався минулий рік  і вагомими здобутками у сільськогосподарському виробництві. Наші славні хлібороби в жорстких умовах фінансово-економічної кризи забезпечили рекордний урожай ранніх зернових, технічних культур.

Я щиро радію іншим  позитивним змінам, яких вдалося досягнути того року. Це і відремонтовані асфальтові покриття окремих вулиць та провулків, і допомога  в ремонті, забезпеченні гарячою водою, побутовою технікою,  комп’ютерами медичних та навчально-виховних закладів; це і надання матеріальних допомог малозабезпеченим, тяжко хворим та багато іншого. Це  постійна копітка робота над  вирішенням, на перший погляд   маленьких буденних проблем. І ми маємо усвідомлювати, що неможливо змінити власну державу, не покращивши добробут окремо взятої людини, не змінивши свого села, району, не переглянувши власної ролі в усіх процесах. З малої Батьківщини починаємося ми, з невеликої справи виростають вчинки державної ваги. Від наших щоденних справ залежить, якою буде наша з вами рідна Борівщина та вся Україна, аби були у ній щасливими наші діти.

- Віталію Олексійовичу, що очікуєте від року, що ступив сьогодні на поріг?

- Хочеться, щоб в Україні, нарешті, запанували мир і спокій, щоб успішно втілювалися в життя розпочаті владою реформи.

 Моя особиста мета - досягати в роботі нових результатів, звершень, виправдовувати ті сподівання, котрі на мене покладають жителі Борівщини. Позитивна оцінка та вдячність  людей - для мене  найвища нагорода.

Оскільки наш район сільськогосподарський, сподіваюсь  на дальше нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, на залучення в район інвесторів для її переробки.

- Ваші побажання  жителям Борівщини.

- Шановні жителі Борівщини! Дорогі земляки! Прийміть найщиріші вітання з Новим роком і Різдвом Христовим! Ці свята завжди об’єднані зворушливою атмосферою добрих відчуттів, душевним теплом та сподіваннями на краще. А ще вони сповнені вірою в нові перспективи, здійснення мрій і бажань. Це особливі дні, коли осмислюється пройдене, підбиваються підсумки зробленого.

Нехай 2015 рік буде щасливим і успішним для кожного з нас і для всієї країни. Я хочу побажати, щоб це був рік миру, економічних здобутків, стабільності, згоди і єдності. Зичу всім Божого благословення, щастя, оптимізму, успіхів, здійснення мрій і сподівань.  Хай доля вам завжди посміхається!

Інтерв’ю провела

Любов  МУХІНА.

Переглядів: 542 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
avatar