Головна » 2015 » Грудень » 31 » ГОРОХОВАТСЬКІ ПИТАННЯ
13:00
ГОРОХОВАТСЬКІ ПИТАННЯ

ГОРОХОВАТСЬКІ ПИТАННЯ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян у Гороховатській сільській раді.

ЗЕМЕЛЬНА ДІЛЯНКА ДЛЯ ВОЇНА АТО

Під час прийому до очільника району звернулась мама одного з учасників АТО. ЇЇ син понад рік провів в окопах під обстрілами ворожої артилерії. Зараз боєць вже демобілізувався і хоче використати своє право на отримання земельної ділянки.

Віталій Кіян пояснив, що забезпечення реалізації цього права учасниками антитерористичної операції є пріоритетним напрямком у роботі влади. Бійці, які вже зверталися з цього приводу після демобілізації,  всі без виключення отримали свої паї. Начальнику відділу Держгеокадастру у Борівському районі Харківської області Юрію Циганку одразу ж було надано відповідне доручення і зараз це питання знаходиться у стадії вирішення.

ХОЛОДНА ЛІКАРНЯ

Від Гороховатської ветеранської організації на-дійшло звернення щодо температурного режиму у місцевій лікарні. Люди скаржаться, що в палаті стаціонару і в кабінеті медсестер завжди холодно, хоча приміщення постійно опалюється дровами. Вони просять замінити в цих кімнатах вікна на енерго-зберігаючі з надією, що завдяки цьому стане тепліше.

Нагадаємо, що минулого року Гороховатську амбулаторію загальної практики сімейної медицини було внесено до обласної програми соціально-економічного розвитку в питанні енергозбереження. Відповідно до цієї програми у 2015 році в амбулаторії планувалося проведення капітального ремонту з заміною всіх вікон і дверей. Але, на жаль, фінансування з області так і не надійшло.

Голова райдержадміністрації того ж дня особисто відвідав лікарню разом з Гороховатським сільським головою Ігорем Куликом. На місці було вирішено спільними зусиллями подолати цю проблему і замінити хоча б ті два вікна, стосовно яких і клопотали ветерани.

БУДИНОК КУЛЬТУРИ БЕЗ ПІДЛОГИ

Порушувалось також питання стану сільського будинку культури у Гороховатці. Він уже більше року стоїть без підлоги і не може приймати відвідувачів. Заходи проводяться прямо у фойє, а далі просто нема ходу.

Очільник району зазначив, що, згідно з п.20 розді-лу 6 прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України, сільські ради мають можливість здійснювати видатки на утримання закладів освіти та культури. Тому це питання слід починати вирішувати на рівні сільської ради. Зі свого боку райдерж-адміністрація гарантує повну підтримку і співпрацю.

ДОПОМОГА ХВОРИМ

Сільський голова звернувся з питанням, чи може райдержадміністрація надати матеріальну допомогу онкохворим, які потребують тривалого і дорогого лікування. Таких на території Гороховатської сільради двоє. Це молоді хлопці (27 і 30 років) у яких є маленькі діти. Обом потрібна допомога.

Віталій Кіян пояснив, що з бюджету району дійсно можуть бути виділені кошти для вказаних цілей. Для цього потрібна заява від хворого на ім'я голови РДА. До заяви треба прикласти всі необхідні документи. На жаль, сума, яка буде виділена, не дуже велика, але вона не завадить тим, хто потребує допомоги в такій ситуації.

Оксана ДУДНИК.

 

 

 

 

Переглядів: 398 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar