Головна » 2015 » Листопад » 26 » ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО
15:02
ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО

ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО

Як зазначив під час презентації центру заступник голови ХОДА Михайло Черняк, всі воїни АТО, а також їх сім'ї можуть отримати тут всю гарантовану державою допомогу.

За словами заступника голови ХОДА, на сьогодні Харківський обласний центр допомоги учасникам АТО повністю укомплектований. Тут працюють представники профільних департаментів ХОДА, служб зайнятості, у справах сім'ї, дітей та молоді, громадських організацій - всього 20 фахівців.

«Повертаючись додому, учасники антитерористичної операції стикаються з певними проблемами: це і отримання статусу учасника бойових дій, і матеріальні труднощі, і проблеми зі здоров'ям. Обласна державна адміністрація пос-тійно співпрацювала з різними громадськими організаціями, які допомагали бійцям вирішувати ці проблеми. Але для того, щоб усі ці питання вирішувалися ефективно, необхідно було створити єдину структуру, де бійці могли б отримати кваліфіковану допомогу. Тому ініціатива президента Петра Порошенка створити центри допомоги учасникам АТО у всіх областях країни була дуже своєчасною», - розповів Михайло Черняк.

Він зазначив, що в рамках роботи центру обласна адміністрація продовжує співпрацю з волонтерськими організаціями.

«Не випадково саме волонтери координують роботу центру, ці люди багато зробили і для нашої армії, і для адаптації вже демобілізованих бійців. Разом з ними ми організуємо роботу центру так, що ті, хто сюди звернеться, отримають всю необхідну допомогу», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Більш того, за словами Михайла Черняка, думка волонтерів буде враховуватися і при створенні обласних програм допомоги учасникам АТО.

«Волонтери кажуть про те, що обласні програми дублюють деякі положення державних, і до них варто внести зміни, щоб ми на обласному рівні допомагали вирішувати ті питання, які не вирішуються на загальнонаціональному рівні. Ми обов'язково розглянемо і відпрацюємо пропозиції волонтерів, - пообіцяв заступник керівника ХОДА. - Рішення будуть прийматися в найкоротші терміни, оскільки керівництво області розуміє важливість цієї роботи і усвідомлює ступінь своєї відповідальності перед людьми, які захищають нашу країну».

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, на сьогоднішній день в обласному центрі допомоги учасникам АТО зареєстрували 10 звернень.

«Це лише початок. Коли бійці побачать, що тут допомагають вирішувати різні питання, повірять у те, що держава дійсно про них піклується, вони будуть більш активно звертатися за допомогою в центр», - впевнений Юрій Шпарага.

За словами координатора-керівника центру Ольги Щербакової, більшість питань, з якими сьогодні звертаються до центру, пов'язані з отриманням статусу учасника бойових дій.

«Складності з оформленням документів виникають, в основному, у добровольців, які йшли воювати без офіційного наказу, а також у тих, хто втратив документи», - розповіла Ольга Щербакова.

За її інформацією, на сьогоднішній день в Харківській області статус учасника бойових дій отримали 2063 демобілізованих бійця.

Переглядів: 446 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar