Головна » 2015 » Березень » 3 » АПАРАТНА НАРАДА РДА
10:17
АПАРАТНА НАРАДА РДА

АПАРАТНА  НАРАДА  РДА

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду, на якій було розглянуто наступні питання:  «Про стан організації виконання в районі розпорядження голови облдержадміністрації від 05.02.2015 року №60 «Про переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області у режим підвищеної готовності», «Про соціальне забезпечення вимушених переселенців з Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим, зокрема створення для них постійних і тимчасових робочих місць, можливостей працевлаштування з наданням житла, доступу до соціальної інфраструктури», «Про реалізацію пілотного проекту щодо за-провадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в Борівському районі», «Про початок проведення в районній державній адміністрації перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади».

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

По першому питанню доповідав головний спе-ціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Руслан Хатнянський. Він повідомив, що розпорядженням голови райдержадміністрації від 12.02.2015 року № 49 переведено у режим підвищеної готовності ланку територіальної підсистеми  єдиної держаної системи цивільного захисту Борівського району. Координацію функціонування ланки покладено на районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 02.02.2015 року № 32 створено та затверджено склад районної оперативно-мобільної групи для роботи в умовах підвищеної готовності до реагування на надзвичайні ситуації. Розроблена схема оповіщення керівного складу ЦО Борівського району. Також створено та функціонує 10 служб ЦО (служба оповіщення і зв’язку, протипожежна служба, служба охорони громадського порядку, медична служба, служба захисту рослин та тварин, інженерна служба, комунально-технічна служба, служба транспортного забезпечення, служба енергетики, служба торгівлі та харчування).

Головам селищної та сільських рад рекомендовано здійснити заходи щодо підготовки захисних споруд цивільного захисту на території району для укриття населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій та здійснити заходи щодо поповнення матеріальних резервів.

Спільно з Борівським РС ГУ ДСНС України у Харківській обл., селищним та сільськими головами проведена робота щодо визначення підвальних приміщень та інших заглиблених приміщень, які можливо пристосувати на особливий період для укриття населення району.

СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

За інформацією начальника УСЗН РДА Оксани Гамори на території Борівського району станом на 13.02.2015 р. обліковано 3121 особу, 2553 сімей, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Серед них 2076 пенсіонерів, 449 дітей, 20 інвалідів.

Директор Борівського районного центру зайнятості Олена Клименко доповіла, що з травня 2014 року в Борівському РЦЗ зареєструвалося 111 осіб із зони АТО та Криму. 20 осіб  працевлаштовано за сприяння служби зайнятості. Отримали можливість пройти професійне навчання 2 особи, взяли участь у громадських роботах 14 переселенців (39 відмовилось від громадських робіт). У Борівському РЦЗ розміщено інформацію щодо надання послуг служби зайнятості, телефони «гарячих ліній», банк вакансій, в т.ч. з наданням житла тощо. Інформаційними послугами служби зайнятості скористались  280 осіб. Деякі переселенці не можуть працевлаштуватись за своїми професіями та досвідом роботи. В таких випадках служба зайнятості пропонує їм проходження навчання чи перенавчання за актуальними на ринку праці професіями.

Начальник управління Пенсійного Фонду України у Борівському районі Харківської області Валентина Богуславська повідомила, що до УПФУ особисто з заявами звернулося 2909 осіб, які тимчасово переїхали з Донецької та Луганської областей (2170 – Донецька обл., 739 – Луганська обл.). Надійшло 2730 електронних пенсійних справ. В лютому 2015 року забезпечено виплату пенсії 2115 особам. Призупинено виплату пенсії 289 пенсіонерам-переселенцям, по причині відсутності довідки, що підтверджує статус переселенця. 242 пенсіонери виявили бажання повернутися до Донецької та Луганської областей. 120 знято з обліку з інших причин.

Любов Віннікова, головний лікар Борівської ЦРЛ, розповіла, що тимчасово переміщеним особам, які не мають постійної реєстрації на території району, медична допомога надається за заявою на ім’я головного лікаря з ксерокопією паспорта.  Так, за 2014 рік до Борівської ЦРЛ звернулося 177 тимчасово переміщених осіб з Луганської та Донецької областей. 134 з них проліковано амбулаторно, 43 – пройшли лікування в стаціонарі. З початку 2015 року станом на 13 лютого отримали амбулаторне обстеження та лікування 22 чоловіки. На диспансерному спостереженні у лікарів акушер-гінекологів знаходиться 5 вагітних у різних термінах вагітності. Загальна вартість амбулаторного та стаціонарного обстеження та лікування тимчасово переміщених осіб по Борівській ЦРЛ за 2014 – січень 2015 року склала 91766,09 грн.  Всі кошти були використані з бюджету ЦРЛ.

ЛІКУВАННЯ ГІПЕРТЕНЗІЇ

Наталія  Павленко, головний лікар комунального закладу охорони здоров’я Борівської районної ради «Борівський центр первинної медико-санітарної допомоги» проінформувала, що в 2014 році зареєстровано 4054 хворих на гіпертонічну хворобу. У реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в Борівському районі задіяно 8 лікарів, укладено договори з 3-ма суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію лікарських засобів: ФОП Гончарова О.І., ФОП Вітченко В.В., ФОП Луговська Л.П. Реалізація лікарських засобів мешканцям сіл здійснюється за місцем проживання у фельдшерсько-акушерських пунктах, амбулаторіях сімейної медицини. По району діє 19 таких точок реалізації. Щоквартально проводиться оновлення реєстру хворих з артеріальною гіпертензією. За 2014 рік було виписано 1908 рецептів, з них реалізовано  - 1821 (95%). На реалізацію пілотного проекту в 2014 році було виділено 56959 грн. Вся сума коштів використана за призначенням.

ОЧИЩЕННЯ  ВЛАДИ

Керівник апарату ра-йонної державної адміністрації Олександр Шевченко повідомив, що відповідно до Закону України «Про очищення влади», Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті І Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року №563 та абзацу шостого Плану проведення перевірок відповідно до Закону України «Про очищення влади», затвердженого розпорядженням  Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 1025-р головою Борівської ра-йонної державної адміністрації було прийнято розпорядження від 21 січня 2015 року «Про початок проведення в районній державній адміністрації перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади» яким передбачено здійснити низку заходів з очищення влади (люстрації) шляхом проведення відповідної перевірки щодо: першого заступника голови, заступника голови районної державної адміністрації, керівника апарату, начальників відділів, завідувачів секторів апарату районної державної адміністрації з – 02 березня по 30 травня 2015 року; керівників та заступників керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, головних спе-ціалістів та спеціалістів І категорії відділів і секторів апарату та структурних підрозділів районної державної адміністрації з – 01 червня 2015 року по 30 грудня 2016 року. Також рекомендовано керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації з 01 червня 2015 року по 30 грудня 2016 року у підпорядкованих структурних підрозділах провести перевірку з очищення влади (люстрації) згідно з Законом України «Про очищення влади».

Олександр Валерійович наголосив, що всім зазначеним категоріям держслужбовців у десятиденний строк з дня початку проведення перевірки необхідно подати уповноваженій особі власноруч написану заяву про те, що до неї (нього) не застосовуються (застосовуються) заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті І Закону, про згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей щодо неї (нього) за встановленою формою.  Протягом трьох днів після подання заяви на офіційному веб-сайті Бо-рівської РДА буде розміщена інформація про початок проходження перевірки особою, копії її заяви та декларації (крім відомостей, що віднесені Законом до інформації з обмеженим доступом).

Відповідно до діючого законодавства завірені копії документів та відповідні матеріали, які додаються до запитів, направляються рекомендованим листом з повідомленням до 6 інстанцій:  Головне Управління юстиції України у Харківській області, Прокуратура Харківської області, Територіальне управління державної судової адміністрації в Харківській області, Ізюмська об’єднана податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Підготувала Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 506 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar