Головна » 2015 » Січень » 29 » 29 січня - День пам"яті Героїв Крут
11:43
29 січня - День пам"яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме цього дня у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Крути – невелика залізнична станція між Бахмачем і Ніжином. Після революційних подій у Росії в 1918 році в Україні почалася громадянська війна. На Київ наступали більшовицькі війська. Підступи до Києва захищали 300 київських студентів. Саме між ними і 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова і відбувся бій під Крутами. 250 чоловік загинуло, у полон було захоплено 27 гімназистів і студентів – власне, ще зовсім дітей, а потім безжально розстріляно.

Справжню історію України неможливо уявити без подвигу Крут. Незважаючи на нерівні сили для бою, молоді люди свідомо пішли захищати українську територію від агресії іноземного війська, бо розуміли, що від них залежить доля їхньої держави. І їм вдалося зупинити ворога, розібрати залізничну колію і затримати на три доби війська Муравйова.

Тому вшанування па-м’яті Героїв Крут - це відзначення народження нового українця, який розуміє, що це його держава, що він господар у цій країні, що від кожного з нас залежить, щоб ця країна була такою, якою ми хочемо.

Героїзм вимірюється не силою, і навіть не результатом, а звитягою і моральним вибором!

Для кожного з нас Крутянський бій - це біль втрати, який змушує кожного із нас схиляти голови перед пам'яттю Героїв, та, водночас, і приклад надзвичайного студентського героїзму, який надихає нас на нові звершення та перемоги на благо України.

З повагою,

Віталій Кіян.  Голова районної державної адміністрації.

Євген Жук. Голова районної ради.

Переглядів: 445 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar