Головна » 2016 » Листопад » 24

 

Необхідно розуміти, що антибіотик це серйозні ліки, незважаючи навіть на те, що їх без рецептів і зайвих запитань продають в будь-якій аптеці. Лікуватися антибіотиками треба строго за показаннями і бажано під контролем лікаря, тоді лікування буде справді ефективним і безпечним. В інших же випадках воно загрожує неприємностями..
Антибіотик – це речовина, яка здатна блокувати розвиток або викликати загибель певних мікроорганізмів. З цього визначення напрошується висновок, що антибіотик – це отрута, спрямована на знищення бактерій.
А чи не шкодять антибіотики людям? Адже те, що вбиває один організм, цілком може нашкодити іншому. Насправді , ми з бактеріями сильно відрізняємося, тому речовини, убивчі для них, для нас абсолютно нешкідливі або їх токсичність дуже-дуже низька. Таку властивість антибіотиків називають принципом вибірковості.
Більшість сучасних антибіотиків впливають тільки на певні структури мікробів, які не мають аналогів в людському організмі. Але навіть при такій вибірковості, деяка небезпека для людини все ж таки присутня, але вона зазвичай порівнювана з небезпекою, яку становить захворювання.
Коли треба застосовувати антибіотик?
Антибіотик – ... Читати далі »

Просмотров: 569 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)