Головна » 2015 » Травень » 8 » ВІТАННЯ ГОЛОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ СЕРГІЯ ЧЕРНОВА
08:22
ВІТАННЯ ГОЛОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ СЕРГІЯ ЧЕРНОВА

 Дорогі ветерани,   шановні земляки!

8 травня у передмісті Берліна підписано Акт про беззастережну капітуляцію фашистських військ. Україна в День пам’яті та примирення вшанує загиблих у роки війни.

Переможні залпи салюту 9 травня 1945 року стали символом досягнення вистражданого довгоочікуваного миру на рідній землі для наших батьків, дідів і прадідів. Вітаю усіх із 70-річчям Перемоги у найкривавішій та найстрашнішій війні, яку зазнало людство.

Наші солдати і офіцери пройшли тисячі кілометрів фронтових доріг, відлічили 1418 днів і ночей кровопролитної битви з ворогом, наповнивши кожен день і кожну годину подвигами, героїзмом і відвагою, — таким був  шлях до Перемоги.

Сувора правда війни залишиться з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто віддав у ім’я Перемоги власне життя. У кожній українській сім’ї є свої сторінки літопису, які розповідають про виробництво та відправку на фронт сотень тисяч боєприпасів, тисяч танків і літаків, про нескінченно довгі дні і безсонні ночі очікування на трикутники-листівки з фронту, про героїчну непосильну працю в тилу.

Перемога1945-го возвеличила нашу країну, уславила народ, об’єднала і загартувала його. І сьогодні, коли ми дивимося на Перемогу з нового століття, коли в нашій державі знову здійняла голову війна, найбільшої цінності за мир та спокій уявити неможливо.

Тож хай усвідомлення цінності людського життя зупинить сьогоднішнє кровопролиття на сході держави. Українська земля своєю багатостраждальною історією втрат і поневірянь заслужила право на мирне та щасливе майбутнє. Право, яке вибороли ви, дорогі ветерани сім десятиріч тому.

Щиросердно зичувам доброго здоров’я, бадьорості духу, добробуту, теплоти і турботи рідних та близьких людей! Хай мир і благополуччя завжди будуть у ваших оселях!

З глибокою повагою, голова Харківської обласної ради   Сергій  Чернов.

 

Переглядів: 491 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar