Головна » 2015 » Червень » 26 » "ВЕСЕЛКА" - ЦЕ ВЕСЕЛО І ЦІКАВО
13:48
"ВЕСЕЛКА" - ЦЕ ВЕСЕЛО І ЦІКАВО

“ВЕСЕЛКА” - це весело і цікаво

Літній відпочинок школярів – невід’ємна частина системи безперервної освіти, яка повинна забезпечити реалізацію прав кожної дитини на відпочинок, змістовну організацію дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, допомогу в саморозвитку і самореалізації особистості. Найбільш масовою формою відпочинку та оздоровлення дітей є табір.

З 2 по 19  червня  працював  літній  табір  відпочинку з денним перебуванням “ВЕСЕЛКА” при Шийківській ЗОШ І – ІІІ ст., який допоміг учням продуктивно відпочити, набратися незабутніх вражень, покращити своє духовне та фізичне здоров’я. Цього року  в ньому  відпочивало, подорожувало, змагалося 28 учнів. Вихователі об’єднали дітей у загони:  І загін – „Спрайт” , ІІ загін –„Кока-кола” . Насамперед, працівники табору опікувались оздоровленням дітей, прагнули якнайкраще організувати  відпочинок для них. І почалось цікаве табірне життя, сповнене дитячих вигуків і оплесків, радощів і хвилювань.

Ось прийшов веселий час!

Сто розваг для тебе в нас:

бігай, грайся, розважайся,

пізнавай все, розвивайся!

Кожен день табірної зміни розпочинався зустріччю дітей з вихователями на ранковій лінійці, де директор табору оголошувала план роботи на день. Лінійка продовжувалась цікавою ранковою зарядкою , яка давала дітям заряд бадьорості та енергії на цілий день. В загоні «Кока- кола», вчителі Макурін О.Л., Макуріна Т.А., Вразовський А.С. та Левчишена Д.В. разом з дітьми грали в різні рухливі ігри, брали участь у велогонках, проводили конкурси малюнків на асфальті,екскурсії по рідному краю, переглядали  мультфільми.  А в загоні «Спрайт»  вчителі Гомон Ю.А., Іорін О.В, Горенко І.П., Мальований В.Ф., Мальована Н.В., Вразовський А.С., проводили  конкурси-змагання, рухливі ігри, спортивні ігри з волейболу та міні-футболу, конкурс  виробів із сірників, свято ерудита, пізнавальні ігри, конкурс зачісок.

 Найбільше вражень дітям подарував День бантика. Тематичний день пройшов в атмосфері творчості, грайливості, гарного настрою. Дітям було цікаво дізнатися історію виникнення бантика як атрибута одягу, зачіски та гардеропу. Батьки разом з вихователями проявили неабияку творчість: заколки та банти прикарашали одяг дітей. Не лише дівчатка, а також і хлопчики залюбки прикрашалися намальованами бантами. Не відставали від дітей і вихователі: банти стали елементом їхньої зачіски. Всі так захопилися спільною справою, що не помітили, коли настав час обіду. Після смачного частування загін  «Кока-кола» разом з Н.В.Мальованою,  наспівавшись  досхочу в караоке, відправилися на галявину позмагатися в творчому конкурсі «Ромашка», а після змагань потрапили в Хустинкове містечко. Діти познайомилися з історією та сферами використання звичайної хустки від носовичка до шалі, використовували платочки для ігрових цілей. 

Чимало позитивних емоцій  діти отримали від  гри-подорожі «У пошуках скарбів» та квест-гри «Робінзонада» ( вчителі Левчишена Д.В., Печений А.В.). Для того, щоб стати справжніми піратами, дітям довелося пройти багато різноманітних випробувань, виявили кмітливість, спостережливість, гострий розум здібних  «детективів». Скарб знайдено! Пірати переможені!  Дітям дуже сподобалось і всі вони були нагороджені солодощами.

А найбільше вражень діти отримали від екскурсії на ферму страусів, коней, молочний комплекс та яхт-клуб. В рамках плану пришкільного табору «Веселка» 9 червня 2015 року, вчителями Левчишеною Д.В та Мальованою Н.В, культорганізатором Борівського БДЮТ Карпенко Н.М.  була проведена екскурсія учнів  в  СТОВ «Мрія»  (Куп’янський р-н) на ферму страусів, конеферму,  Боярський  молочний комплекс  та до яхт-клубу (с.Сеньково).

Учні з великим задоволенням слухали розповідь про корів, телят, коней, страусів. Діти познайомилися з сучасним  процесом доїння корів, побачили, де охолоджується і зберігається молоко,тобто  побачили, який шлях проходить молоко, перш ніж опинитися у склянці на нашому столі. Найбільше школярам сподобалися новонароджені телята та «карусель»,  на якій доять корів.  У приміщеннях комплексу діти дізналися чим годують тварин. Від екскурсії всі отримали величезне задоволення.    Вразила на Боярському молочному комплексі стерильна чистота. Тут же ми продегустували якість молока. 

Діти нашої школи побували також на страусиній фермі, каталися на конях, відвідали яхт-клуб, де отримали масу емоцій.

Працівниця їдальні  С.Д.Токар  прагнула урізноманітнити харчування дітей, готуючи їм смачні обіди згідно розробленого меню. Воно було збалансованим та корисним. Наші дітки неодноразово ласували смачненькою полуницею, яку власноруч виростили на пришкільній ділянці.

 Діти – наше майбутнє! Тож докладемо зусиль, щоб виростити їх здоровими, розумними, талановитими та щасливими!

Табір, до побачення! До зустрічі наступного літа!

(Більше фото на сайті школи http://sh-school.at.ua/photo)

Н.В.Мальована.

Директор табору.

 

Переглядів: 588 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar