Головна » 2015 » Червень » 19 » СХОДИ ГРОМАДЯН У ПЕРШОТРАВНЕВОМУ
15:25
СХОДИ ГРОМАДЯН У ПЕРШОТРАВНЕВОМУ

СХОДИ ГРОМАДЯН У ПЕРШОТРАВНЕВОМУ

У Першотравневому відбулися сходи громадян.  Разом з жителями селища обговорювали нагальні проблеми та шукали шляхи до кращого життя голова райдержадміністрації Віталій Кіян, прокурор Бо-рівського району Євген Устименко, директор ра-йонного центру зайнятості Олена Клименко, начальник Управління пенсійного фонду Валентина Богуславська, головний спеціаліст відділу соціальних допомог та гарантій управління соціального захисту населення Наталія Косович, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Павленко, начальник Борівського райвідділу міліції Віталій Куроп’ятник, провідний інженер поштового зв’язку ЦПЗ №2 «Укрпошти» Світлана Клімаш, Першотравневий сільський голова Оганес Нерсісян та інші.

Питань піднімалося багато, і кожне з них - болить селянам. Говорили про нові тарифи і субсидії, про роботу листоноші і дільничного міліціонера, про необхідність ремонту ДНЗ і школи, про аварійний стан будинку культури і церкви, про автобусне сполучення і розбиті дороги, про реформу децентралізації та об’єднання громад.

Керівники та спеціалісти установ надавали пояснення та індивідуальні консультації громадянам, кожен у своїй галузі.

Всі звернення громадян були зафіксовані. Керівництвом району для вирішення проблемних питань дані відповідні доручення.

Та найбільше жителів Першотравневого турбує проблема, яка сьогодні, на жаль, не має позитивного вирішення. Справа в тому, що за останній рік центральна вулиця селища (вул. Студентська), у зв’язку з окупацією частини Луганської та Донецької областей, перетворилася на справжню «дорогу життя», по якій кожного дня у великій кількості курсують вантажівки та військова техніка. Асфальтове покриття від такого непередбачуваного навантаження перетворилося на пісок з пилом, який за найменшого руху чи подиху вітру здіймається в повітря і щільним шаром вкриває все навкруги.Перштравневою сільською радою було направлено лист і звернення громадян до Служби автомобільних доріг Харківської області з питання ремонту дороги та обмеження руху даною вулицею. Від Служби на-дійшла відповідь, що дорога Борова – Першотравневе – на Сватове є дорогою загального користування, обмежити рух по ній немає можливості, а коштів на ремонт не передбачено.

Таким чином, люди вимушені задихатися від пилу навіть без надії на поліпшення ситуації.

Голова райдержадмі-ністрації Віталій Кіян особисто, разом з місцевими жителями, пройшовся вулицею Студентською і на власні очі побачив всю проблемність ситуації. Ремонт дороги потребує значних коштів і в той же час ремонтувати її зараз немає сенсу, адже потік техніки не зменшується. Єдина надія – на скору перемогу України в цій неоголошеній війні, стабілізацію ситуації на сході країни і відновлення старих маршрутів для автомо-більного транспорту. Тоді дорога буде відремонтована, а жителі вулиці – задоволені і щасливі. Тож, молимось за мир і перемогу!

Оксана ДУДНИК.

 

 

 

 

Переглядів: 486 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar