Головна » 2015 » Червень » 5 » ЩАСЛИВИЙ ДЕНЬ ДИТИНСТВА
09:44
ЩАСЛИВИЙ ДЕНЬ ДИТИНСТВА

ЩАСЛИВИЙ  ДЕНЬ  ДИТИНСТВА

Дбати про дітей, робити їхнє дитинство щасливим, пригортати до серця рідних і приділяти увагу чужим – це «основний закон» людяності в світі людей – закон любові. Про це ще раз нагадує Міжнародний день захисту дітей.

На Борівщині свято дитинства відзначили на високому організаційному рівні.

Основні святкові заходи відбулися  28 червня на центральній площі селища. Відкрив концертно-розважальну програму флеш-моб з піснею «А сонце нам сяє», у якому взяло участь понад 500 маленьких борівчан.  Потім всі учасники флеш-мобу взялися за руки і під пісню «Діти України» утворили великий хоровод єдності, з центру якого злетіли у небо голуби миру.  Це був дуже символічний момент свята, в якому поєдналися найактуальніші прагнення нашої держави: єдність і мир.

З вітальним словом до дітей та дорослих звернувся голова  районної державної адміністрації Віталій Кіян. Керівник ра-йону закликав присутніх зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце,об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді юні громадяни виростуть достойними людьми й неод-мінно стануть гордістю України.

Окремо Віталій Олексійович привітав особливі родини нашого району, прийомні сім`ї та  дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується на сьогоднішній день 16 дітей. Подарунками для них стали смачні торти, вручені прямо на святі.

Всі діти,  учасники свята, теж отримали від голови РДА смачненьке пригощання – морозиво.

Для дітлахів були організовані та проведені різноманітні концертні номери, райдужні, веселі і розважальні конкурси, творчі вистави, змагання. Супроводжували їх в цьому герої улюбленого мультфільму – Маша і Ведмідь, які нікому не давали нудьгувати протягом всього свята.

Кожен юний учасник мав змогу залишити кольоровий відбиток своєї долоньки – знак підтримки, вдячності і любові,- на великому плакаті «Воїнам АТО від дітей Борівщини». Свято ще було у розпалі, а на плакаті вже не залишилось жодного вільного сантиметру… Через кілька днів наш мобілізований земляк із Пісок-Радьківських Сергій Рівчак, який перебував у відпустці на Борівщині, відвіз цей символічний подарунок своїм побратимам за місцем служби. Разом з ними він зараз захищає нашу Батьківщину під Маріуполем. Тож хай кожна дитяча долонька донесе шматочок свого тепла, зігріє і захистить від небезпеки наших воїнів світла, які ризикуючи життям оберігають нас від страшної війни.

Ще довго того дня на центральній площі селища працювали батути і надувні гірки, накручувала свої боки солодка вата, лунав дзвінкий дитячий сміх, подекуди злітали до неба легкі, мов посмішки малюків, повітряні кульки, а звідти лагідно і щиро всміхалося всім нам тепле травневе сонечко. Це було справжнє свято дитинства у Боровій.

*    *     *

Багатодітна родина Шелупець (дитячий будинок сімейного типу), що мешкає в Отрадному під Харковом, не змогла приїхати на Свято дитинства, яке відзначалося в Боровій 28 травня. Та Борівська райдержадміністрація не залишила дітей і їх батьків без привітань та подарунків. Голова райдержадміністрації Віталій Кіян разом з начальником служби у справах дітей РДА Наталією Мірончук наступного ж дня завітали в Отрадне до великої гостинної родини. Дітям - фрукти і вітання, батькам - слова підтримки і вдячності, гостям - міні-концерт від юних артистів.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 474 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar