Головна » 2015 » Березень » 27 » прокуратура інформує
15:15
прокуратура інформує

Направлено позови до Харківського адміністративного суду

Прокуратурою Борівського району Харківської області вивчено питання законності  розпорядження Борівської районної державної адміністрації Харківської області  щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою та відведення земельної ділянки на території Підвисочанської сільської ради  загальною площею 117,9 га. для створення фермерського господарства з подальшою передачею в оренду.

При вивченні  зазначеного питання встановлено, що вказане розпорядження винесено всупереч Закону України «Про фермерське господарство». У зв’язку з цим прокурор Борівського району звернувся до Харківського адміністративного суду із відповідним позовом.

                                           * * *

Прокуратурою Борівського району Харківської області вивчено діяльність Ізюмської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області в частині повноти вжиття заходів цивільно-правового характеру з метою стягнення заборгованості до державного бюджету.  Встановлені порушення вимог податкового законодавства в діяльності Борівського комунального підприємства теплових мереж.

У зв’язку з цим прокурор Борівського району звернувся до суду із  позовом про стягнення з Борівського комунального підприємства теплових мереж на користь держави податкового боргу в розмірі 108381 грн

Жінка неправомірно  отримувала грошову допомогу

Жителька с.Маліївка громадянка М., проживаючи разом із своїм співмешканцем в громадянському шлюбі, народила від нього дитину та надала неправдиві дані до управління праці і соціального захисту населення Борівської РДА та Піско-Радьківської сільської ради   про  відсутність батька у дитини. Зокрема, повідомила, що проживає та виховує малюка самотужки. У зв’язку з цим їй було призначено щомісячно грошову допомогу як матері-одиночки. 

Через деякий час ця жінка народила ще одного малюка.  І на цей раз знову  надала неправдиву інформацію про свій сімейний стан, та продовжила отримувати допомогу одиноким матерям з дітьми вже на двох дітей. При цьому вона добре усвідомлювала, що порушує чине законодавство.

Таким чином за період з 2006 по 2014 рік громадянка М. незаконно отримала 56867,31 грн., чим завдала шкоди державі на вказану суму.     

Відповідно до вимог чинного законодавства, якщо жінка, яка спільно проживає з особою, від якої має дітей, навіть в не зареєстрованому шлюбі, але спільно ведеться господарство, грошова допомога не надається.    

Вчинене жінкою діяння кваліфіковано як шахрайство, відповідальність за яке передбачено ст.190 КК України.

Враховуючи цілу низку пом’якшуючих обставин, з громадянкою М. укладено угоду про визнання неправомірності її дій.Матеріали направлено до суду.

 За результатами розгляду судом кримінального провадження угоду затверджено, громадянку М. визнано винною та призначено мінімальне покарання у вигляді штрафу 850 грн.        

 Разом з тим, заявлений прокуратурою цивільний позов в розмірі  56867,31 грн.  задоволений в повному обсязі

Лжепереселенець

До чергової частини Борівського РВ ГУМВС України в Харківській області 09.01.2015 надійшло повідомлення про особу, яка незаконно  отримує соціальну допомогу, передбачену переселенцям з зони АТО. Відомості про дану подію внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками шахрайства.

В ході досудового розслідування було встановлено, що мешканець Борівського району, 1974 року народження, який останні 15 років мешкає в районі, жодного разу не виїжджав у зону АТО вирішив підзаробити грошей на чужій біді.

Скориставшись масовим виїздом громадян з зони проведення АТО на території Донецької та Луганської областей підприємливий громадянин у листопаді 2014  року звернувся до органів соціального захисту за отриманням статусу переселенця та державної соціальної допомоги.

В органи соціального захисту він надав паспорт громадянина України з реєстрацією місця проживання у м. Горлівка, Донецької області та повідомив недостовірні відомості про переміщення з постійного місця мешкання у зв’язку з проведенням АТО та руйнуванням житла.

На підставі вказаних відомостей лжепереселенець був взятий на облік як особа, яка переміщується з тимчасово окупованої території.Йому  була призначена щомісячна адресна допомога.

Завдяки професійно вжитим заходам злочинна схема була розкрита та попереджено подальше незаконне привласнення бюджетних коштів.

Кримінальне провадження за вказаним фактом спрямовано для розгляду до Борівського районного суду.

Євген УСТИМЕНКО.

Прокурор Борівського району.

 

Переглядів: 478 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar