Головна » 2016 » Березень » 2 » Про дивні листівки та кримінальну відповідальність
16:43
Про дивні листівки та кримінальну відповідальність

ПРО ДИВНІ ЛИСТІВКИ ТА КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Після демонтажу пам'ятника Леніну, що було здійснено відповідно до вимог Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталі-тарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” на вулицях Борової з'явилися листівки дивного змісту. В цих папірцях невідомі "Советскіє патріоти", як вони себе називають, вдаються до відвертих образ на адресу діючої української влади усіх рівнів та закликають до її повалення і, більше того, - до фізичного знищення. У листівках є заклики не визнавати агресором країну, яка незаконно, всупереч Будапештському меморандуму і міжнародному праву, анексувала Кримський півострів і є каталізатором військових дій на Донбасі. Також автори славлять найманців і посіпак агресора, які несуть загрозу мирним громадянам, воюють зараз проти України, вбивають українців і посягають на територіальну цілісність нашої держави.

Органи правопорядку наразі займають розслідуванням з даного питання, встановлюються організатори і виконавці. Тож будемо сподіватись, що ті, хто кличе війну у наш дім, будуть виявлені і притягнені до відповідальності.

      Довідково

Конституція України: 

Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію.

Україна є унітарною державою.

Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки е найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом.

Стаття 102. Президент України є главою держави і виступає від її імені.

Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.

Президент України складає таку присягу:

"Я, (ім'я та прізвище), волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України…"

Кримінальний кодекс України

Стаття 110. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

1. Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Стаття 111. Державна зрада

1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Переглядів: 339 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar