Головна » 2015 » Травень » 29 » "МОЯ ДРУГА МАМА"
15:45
"МОЯ ДРУГА МАМА"

«МОЯ ДРУГА МАМА»

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері, яке народилося в далекій Філадельфії завдяки зусиллям молодої американки Анни Джарвіс. Вона втратила свою матір. Смерть була раптовою і передчасною. Анна звернулася з листами до конгресменів та Президента Америки, у яких запропонувала раз на рік, навесні, вшановувати матір. Ідею Анни Джарвіс підхопили у світі.

Матуся… З цим словом у нас асоціюється все добре, щире, людське. Це людина, перед якою ми будемо завжди в боргу, будемо завжди цілувати їй руки, які пестили нас у дитинстві, чия душа завжди іде з нами по життю, підтримує нас у години радості й печалі.
Як відомо, у кожного з нас є дві найрідніші людини - мама і тато. А коли ми одружуємося або виходимо заміж, їх вже стає чотири, дідів і бабусь - вісім, пра-дідусів і прабабусь - шістнадцять, прапрадідів і прапрабабусь тридцять два, а в десятому поколінні аж тисяча двадцять чотири людини!

І ось з цієї кількості родичів на святі, що пройшло минулої п’ятниці в районному будинку культури,  говорили про двох - свекрух і тещ, які в першу чергу є мамами. Адже й свято було приурочене  Дню матері – «Моя друга мама». Саме їм, мабуть, найважче після весілля живеться. Свекруха про сина дбає за звичкою, а теща намагається доньку крильцем своїм прикрити. Уживуться разом зять з тещею, а невістка зі свекрухою - бути сімейному дереву рівним та кучерявим!

І ось ведучі свята Олександра та Валерій оголосили вихід команд і на сцені РБК зійшлися дві команди  -  тещ і свекрух, які в кожному конкурсі намагалися довести, що саме вони – кращі з кращих.

Та й конкурси були дуже цікаві – візитівка, домашнє завдання, вокальна битва, «я розумніша за всіх», «що думають про нас наші діти», «що ж в тарілці?».

Щоб дати можливість конкурсанткам підготуватися до наступного виступу, для глядачів співали Валентина Невмирич та Юрій Клименко, танцював колектив Богуславського СБК.

Оцінювало кожен конкурс поважне журі у складі Дмитра Гонтаря, Антоніни Шевченко, Наталії Мірончук, Світлани Сороки, Валерія Малашика.

І хоча команда тещ стала переможницею, всі учасники, а їх було 10, -  Наталія Калініна, Надія Кашпор, Інна Одаренко, Тетяна Кам’янська, Світлана Косогова, Валентина Гоман, Аліна Одинокова, Ірина Носата, Людмила Мітільова та Катерина Білокопита - отримали медалі «Золота теща» та «Золота свекруха».

Спонсорами такого цікавого дійства стали профспілкові організації охорони здоров’я  та працівників освіти нашого району, Микола Кириченко, Валерій Шевченко, Тетяна Віннікова, Олег Бурлачко, Дмитро Гонтар, Світлана Сорока, Людмила Савінова, Віктор Байбара, Сергій Єфименко, Володимир Столбенко.

Хочеться побажати всім мамам, дітям миру та міцного здоров`я.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 563 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar