Головна » 2015 » Травень » 21 » МИР ЗАРАДИ ВІДРОДЖЕННЯ
18:13
МИР ЗАРАДИ ВІДРОДЖЕННЯ

МИР  ЗАРАДИ  ВІДРОДЖЕННЯ

Під таким гаслом 8 травня у Борівській ЗОШ №1 пройшли заходи  Всеукраїнської акції «Голуб Пам’яті та Миру», присвяченої 70-тій річниці Перемоги.

За ініціативою депутатської групи «Відродження», зокрема, народного депутата України Віктора Остапчука, кожен українець отримав змогу вшанувати героїв – написати на паперовому голубі імена своїх родичів, близьких, які сім десятиріч тому подарували нам Велику Перемогу.

Паперові птахи були заповнені написами з іменами героїв-визволителів, родичів та близьких учасників  акції, а також  побажаннями миру і добра Україні. Їх склали в скриньку, яку доправили до Києва. А 9 травня, у День Перемоги, у столичному парку імені Шевченка листівки-«голуби»  борівських школярів разом з тисячами таких же послань з усіх куточків України були  використані при  спорудженні унікальної інсталяції  «Голуб Пам’яті та Миру». Скульптура кованого двометрового білосніжно-золотого птаха, оздобленого паперовими голубами,  увійшла до Книги рекордів України як наймасштабніший арт-об’єкт присвячений пам’яті та миру.

Цю скульптуру провезуть всією Україною, а 1 червня, у День захисту дітей, встановлять на центральній площі Маріуполя.

Народний депутат України написав на листівці  імена свого батька, Миколи Володимировича Остапчука, який на початку війни був евакуйований з рідної Житомирської області до Магнітогорська і підлітком  став до мартенівської печі Магнітогорського металургійного комбінату – варити сталь для танкової броні, а також матері Ганни Іванівни, яка теж самовідданою працею в мартенівському цеху наближала Велику Перемогу.

Лілія ДВОСКІНА.

 

 

 

Переглядів: 566 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar