Головна » 2016 » Квітень » 4 » Як отримати від видобутку газу більше?
15:07
Як отримати від видобутку газу більше?

Наприкінці березня Борівщину  відвідали експерти з Ініціативи прозорості видобувних галузей України. Завітали вони до нас не випадково, адже на даний час на території району розміщено більше 20 свердловин, де проводиться видобуток природного газу. І їх кількість може зрости.

У ст. 13 Конституції України сказано, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси належать народу. Разом з тим, ми є свідками постійних скандалів, що виникають навколо видобутку та реалізації ресурсів – нафти, газу, вугілля, руд, навіть бурштину. Особливість використання цих багатств у тому, що вони є невідновлюваними та вичерпними, а отже мають бути збережені для наступних поколінь або використані ефективно. Саме тому в Україні було впроваджено Ініціативу з підвищення прозорості видобувних галузей (UAEITI). UAEITI — це стандарт прозорого управління у видобувних галузях, що дозволяє покращити конкурентоспроможність та інвестиційний клімат регіону, сприяє сталому розвитку громад.

В рамках круглого столу експерти обговорили питання, пов’язані з діяльністю видобувних компаній на території району, зокрема екологічні проблеми, руйнування доріг буровою технікою та малий рівень економічної вигоди для громади від діяльності видобувних компаній у регіоні.

Голова районної державної адміністрації Віталій Кіян наголосив на необхідності залучення компаній до ведення соціально відповідального бізнесу у регіоні, тобто, щоб діяльність видобувних компаній не обмежувалася лише сплатою податків до державного бюджету, але й передбачала виділення коштів на вирішення болючих проблем жителів Борівського району (ремонт дитячих садочків та шкіл, відновлення доріг, облаштування вуличного освітлення, забезпечення якісною питною водою та ін.)

Зустріч з експертами стала можливою завдяки підтримці німецького товариства інтернаціональної співпраці (GIZ) та міжнародного фонду «Відродження».

 

Переглядів: 394 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar