Головна » 2015 » Лютий » 11 » І СЛАВА ЇХ ВСТАЄ, НЕ ВМЕРШИ, ЯТРИТЬ КРІЗЬ ВІДСТАНІ І ЧАС, ТАК БУДЕМ ГІДНІ ЇХНІХ ЗВЕРШЕНЬ: І ТИ, І Я , І КОЖЕН З НАС…
17:54
І СЛАВА ЇХ ВСТАЄ, НЕ ВМЕРШИ, ЯТРИТЬ КРІЗЬ ВІДСТАНІ І ЧАС, ТАК БУДЕМ ГІДНІ ЇХНІХ ЗВЕРШЕНЬ: І ТИ, І Я , І КОЖЕН З НАС…

І  СЛАВА  ЇХ   ВСТАЄ,  НЕ ВМЕРШИ,

ЯТРИТЬ КРІЗЬ ВІДСТАНІ І ЧАС,

ТАК БУДЕМ ГІДНІ  ЇХНІХ ЗВЕРШЕНЬ: 

І ТИ, І  Я , І КОЖЕН З НАС…

29 січня в Боровій біля пам’ятного знаку Незалежності пройшла церемонія вшанування пам’яті Героїв Крут.

Голова селищної ради Олександр Тертишний нагадав присутнім, що бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Він тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва у складі близько трьох сотень вояків. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Адже незважаючи на нерівні сили для бою, молоді люди свідомо пішли захищати українську територію від агресії іноземного війська, бо розуміли, що від них залежить доля їхньої держави. І їм вдалося зупинити ворога, розібрати залізничну колію і затримати  війська Муравйова.

Учасники мітингу вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку.

           * * *

2 лютого Борівщина відзначала 72-у річницю звільнення від німецько-фашистських загарбників. У Боровій,біля братської могили воїнів та підпільників, які полягли за наш рідний край, зібралися керівники району та селища, представники установ, організацій, щоб вшанувати пам`ять  героїв, покласти квіти.

Після у районному будинку культури відбувся фестиваль військово-патріотичної пісні «Заспіваймо, друзі!».   Перед його початком  виступив голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян, який  розповів про звитяжні подвиги   наших  земляків в роки Великої  Вітчизняної війни.  І на фронті, і  в тилу  кожен з них, як міг, наближав  день, коли ворог  повністю і остаточно буде вигнаний  з нашої держави.

- Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у гітлерівських катівнях і таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб та голоду! Вічна слава і сучасним українським героям, які беззаперечно віддали своє життя в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни за нашу вільну Україну, за те, щоб ми з вами нарешті стали єдиною нацією і мали можливість милуватися блакитним мирним небом. Вклонімося до землі їх пам'яті,- сказав Віталій Олексійович,- вшануємо хвилиною мовчання...

Нехай єднає усіх нас любов до України і турбота про її майбутнє.

З привітанням також виступив голова районної ради Євген Жук.

...Загиблим - вічна слава і пам`ять, живим учасникам  війни 1941-1945 рр., яких одиниці залишились серед нас -  вічна шана і низький уклін. А в день свята  -  квіти і подарунки!

...Затамувавши подих, слухали присутні мелодії патріотичних пісень воєнних  літ та наших днів, які досить майстерно виконували всі аматори районного та сільських будинків культури.  За участь у фестивалі кожен з них нагороджений дипломом.

Серед  творів про   наше сьогодення, найбільш  зворушливо звучала пісня у виконанні  Юлії Щирої з Підвисокого. 

Глядачі  витирали непрохані сльози.  Бо, мабуть, правда: і ті, що сьогодні зазіхнули на нашу Україну, і ті, що підтримують агресивні дії терористів, «з`їхали з глузду». Але з нами Бог, з нами правда!  І якщо всі ми будемо справжніми патріотами України, гідними своїх славних нащадків та героїв нашого часу, виховуватимемо це почуття, починаючи з дитсадка, школи  і  пронесемо через все життя, то достойно житимемо у вільній, процвітаючій європейській державі: і ти, і я, і кожен з нас…

Оксана ДУДНИК.

Любов МУХІНА.

 

Переглядів: 521 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar