Головна » 2016 » Березень » 7 » БУТИ ЖІНКОЮ
15:32
БУТИ ЖІНКОЮ

ЩАСТЯ ЖІНКИ БАГАТОГРАННЕ

Молода, красива, успішна, амбітна, щаслива матуся, кохана дружина, справжній професіонал своєї справи, людина, яка знайшла себе в житті – всі ці слова присвячуємо цьогорічній переможниці конкурсу «Жінка року» - Юлії Віннік.

Юлія працює головним бухгалтером у фермерському господарстві «Кириченко М». Хто з вас вважає, що робота бухгалтера нудна і нецікава?  Бухгалтер – досить сучасна робота, нею займаються освічені, успішні люди. Вони обі-знані у багатьох сферах знань: правознавстві, економіці, менеджменті, роботі з комп‘ютером. Нещодавно прочитала вислів, який повністю відображає роботу бухгалтерів:

“Бухгалтер - сірий кардинал у будь-якій організації, лише від нього завжди залежить, яку пісню співають фінанси!”

Що можна додати до цих слів? Хіба що, можливо те, що професія бухгалтера привчає людину до акуратності та ідеального порядку, адже вони несуть велику відповідальності за матеріальні цінності.

У багатьох підприємствах бухгалтер - це друга людина після директора і в основному бухгалтерами працюють жінки. І цьому є логічне пояснення – саме жінки більш посидючі і здатні з належною ретельністю займатися копіткою роботою. Саме так вважає Юлія і це визнаний у світі факт.

До обраної професії Юлія йшла, можна сказати, дуже впевнено. Після закінчення Борівської ЗОШ №2 та Богуславського профтехучилища вступила до Харківського аграрного національного університету імені В.В.Докучаєва на факультет бухгалтерський облік і аудит, який успішно закінчила у 2006 році.

А бухгалтерською справою займається ось вже 12 років. Кар‘єрними сходами піднімалася досить стрімко, адже має не лише великий багаж знань, а є людиною амбітною. Вона щоразу ставить перед собою мету і досягає її завдяки своїй старанності, наполегливості.

- Робота бухгалтера – досить важка, - зазначає Юлія, - але вона приносить задоволення, якщо справді любиш її. Коли я занурююся, наприклад, у звіт, інколи мені навіть здається, що цифри ніби оживають і мені значно легше працювати. У мене такий характер – якщо щось не виходить відразу, перевірятиму одне й те саме декілька разів, доки не знайду похибку.

Чомусь всі вважають, що бухгалтерія - це виключно розкидані папери і звіти. Але багато паперів тому, що в бухгалтерії збираються всі первинні документи, без яких обійтися просто неможливо. Хоча зараз вся інформація знаходиться в електронному вигляді, та без паперових носіїв не обійдемося.

- Якими внутрішніми якостями має володіти людина, щоб добре справлятися з роботою бухгалтера?

- З одного боку - повинна бути посидючість, зосередженість і уважність, тому що не там поставлена кома загрожує наслідками. І якщо десь знаходиться щонайменша помилка, доводиться переробляти все наново. Добре, якщо це внутрішній документ, а якщо помилка виявляється у вже надісланих звітах, то переробляється звітність, а це завжди загрожує санкціями від контролюючих органів. З іншого боку - це уміння бути витриманим у спілкуванні з керівництвом, співробітниками, пайовиками, податковими інспекторами, іншими бухгалтерами. Багато залежить і від керівника господарства, від взаєморозуміння, допомоги. Ось, наприклад, як в нашому господарстві –ми завжди знаходимо спільну мову з Миколою Олександровичем. Я роблю все можливе, щоб він не хвилювався за фінанси, більше часу приділяв технології вирощування сільгоспкультур.

- Чи бувають бухгалтери за покликанням?

- Звичайно! Щоб працювати бухгалтером, потрібно або ним народитися, або по-справжньому любити цю роботу. Мабуть, у мене любов до цифр з‘явилася ще в дитинстві, від бабусі, яка працювала касиром, продавцем.

- Кажуть, що хорошим бухгалтером з досвідом роботи  можна стати тільки після 40 років?

- Чому ж тільки після 40? Хорошим бухгалтером можна стати і раніше, потрібно тільки знати і любити свою роботу, прагнути до самовдосконалення, по-стійно працювати над підвищенням свого рівня знань і навичок. Я вважаю, що дуже помиляються ті  люди, хто вважає бухгалтерію нудним заняттям. Не розумію, як може праця вважатися нудною, якщо вона потребує зосередженості та застосування розумових зусиль! Потрібно завжди бути в курсі змін у законодавстві, які останнім часом бувають все частіше.

Так, улюбленій роботі Юлія віддає дуже багато часу, та вона, перш за все, любляча матуся доньок двійняток. Зараз Ліля та Алінка по можливості допомагають мамі поратися з домашніми справами. Хоча ще не так давно Юлії було дуже важко одночасно піднімати на ноги дівчаток, працювати і навчатися. Сподіваюся, що вони теж, як їхня матуся, досягнуть своєї мрії. Вже зараз дівчатка наполегливо навчаються (і не лише на уроках, на вихідних беруть додаткові уроки з алгебри), займаються спортом (волейбол – їх хобі у вільний час), разом з татом Віталієм виконують домашні завдання, готують вечерю, чекаючи вдома матусю з роботи.

- А ще у мене є найкращий брат у світі – Юрій, - ділиться сокровенним Юлія. - Ми щодня спілкуємося, радимося з кожного питання. Він хоча й на рік старший за мене, та у мене завжди таке враження, що ми з ним двійнята. Він любить моїх доньок як власних.

Ось така доля у нашої сьогоднішньої переможниці. Впевнена, що вона і далі ставитиме нові цілі і досягатиме їх.

Хочеться напередодні 8 березня привітати всіх учасниць нашого конкурсу і прекрасну жіночу половину Борівщини зі святом. Нехай весна живе у ваших серцях щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої. А настрій - нехай вам забезпечують ті, хто поряд, хто любить вас і кого любите ви.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 526 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar