Головна » 2016 » Березень » 24 » Борова уся гула, щедра масляна була...
10:11
Борова уся гула, щедра масляна була...

Минулої суботи Борова відзначала свято Масляної. Цього року воно вдалося надзвичайно веселим, по-українському щедрим та дуже смачним!

На центральній площі трудові колективи підприємств, установ  та організацій селища облаштували свої святкові намети, в яких щедро частували всіх бажаючих найрізноманітнішими смаколиками. Розмах креативу в підході до приготування і оформлення святкових страв та оздоблення «робочих місць» просто вражав.  Кожен гостинний намет був не лише яскраво прикрашений в українському стилі вишитими рушниками, квітами та атрибутикою, а й мав свій особливий колорит, подекуди притаманний виключно його господарям. Унікальність кожного підприємства підкреслювали і їхні опудала Масляної, які зустрічали гостей біля щедро накритих столів. Більшість цих велетенських ляльок були настільки гарними, що їх доцільніше було б виставляти на конкурс краси, а не опудал. Всі вони мали свої імена та характер і були творчо представлені в ході свята.

Та головне святкове дійство розгорнулося на імпровізованій сцені перед будинком культури. На яскраво оздобленому подвір’ї запальні, вродливі дівчата-україночки та їхні веселі парубки, козаки, циганки та циган з ведмедем, інші артисти розважали публіку протягом кількох годин поспіль. Ці ролі успішно виконували учні Борівської ЗОШ №1, вже відомий борівчанам талановитий артист Олександр Блохін,  актори-аматори Анатолій Ніжник, Артем Мішустін, працівники культури Галина Болгарська та Галина Кокшарова, інші. Пісні, танці, ігри, конкурси, різноманітні змагання та розваги безперервно змінювались один за одним. Невгамовна, емоційна, яскрава ведуча Рімма Піднебенна, вона ж сценарист і режисер святкового дійства, не лишала гостям свята ані найменшого шансу нудьгувати. В атмосфері щирих веселощів борівчани та гості селища поласували смачненьким, провели зиму, спалили опудало Масляної та дружним хороводом з веснянками і сміхом зустріли весну.

- Оце так свято, оце Масляна! Давно Борова так не гуляла. Які молодці організатори, артисти, всі учасники, а ведуча – просто неперевершена, - ділились враженнями місцеві жителі

І це дійсно так. Все було організовано на найвищому рівні, продумано до дрібниць і вдалося на славу, бо робилося від щирого серця.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 610 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar