Головна » 2015 » Вересень » 4 » ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ НА ОСВІТЯНСЬКІЙ НИВІ
16:00
ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ НА ОСВІТЯНСЬКІЙ НИВІ

ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ НА ОСВІТЯНСЬКІЙ НИВІ

У переддень нового навчального року освітяни району зібралися на традиційну серпневу педагогічну конференцію. Підбили підсумки, намітили пріоритети, відзначили кращих за результатами підготовки до нового навчального року.

Від імені районної державної адміністрації з початком нового навчального року педагогів Борівщини привітав заступник голови РДА Сергій Шутько.

У своєму виступі він проаналізував роботу РДА за останній рік в питанні зміцнення матеріальної бази до-шкільних закладів. Так, протягом року Вищесолоненський ДНЗ забезпечено холодильником, кухонним та столовим посудом, постільною білизною; Богуславський - сучасною пральною машиною; Першотравневий - килимовою доріжкою. У Піско- Радьківському ДНЗ відновлено водопостачання, а Підлиманський  та Борівський ДНЗ №1 отримали  водонагрівачі.   Сьогодні 4 дошкільні заклади гостро потребують комп'ютерного забезпечення: Піско- Радьківський, Вищесолоненський, Першотравневий, Гороховатський, що ускладнює управлінський аспект діяльності керівника ДНЗ. Сергій Павлович запевнив завідувачів вищезазначених закладів, що районна державна адміністрація тримає це питання під постійним  контролем.

Також, було зазначено, що освітянський бюджет на 2015 рік передбачає виділення коштів на оплату енергоносіїв, харчування дітей та заробітну платню педагогів.  Не зважаючи на те, що держава живе в умовах суворої економії, всім учителям району  виплачується 20-ти відсоткова надбавка за престижність праці.

Крім того,  забезпечено  безперебійний підвіз як учнів, так і вчителів до місця навчання та роботи, виділялися кошти на підвіз обдарованих дітей  району до місця проведення спортивних змагань,  конкурсів, олімпіад.

Керівництвом району надається допомога педагогічним колективам в питаннях оформлення кошторисної  документації для участі у конкурсах проектів для отримання грантів на розвиток своїх закладів. Завдяки цьому вдалося   залучити  додаткові кошти для поліпшення матеріальної бази закладів.  Значні зміни відбулися цього року  в Ізюмській школі. За  проектом  "Разом у майбутнє" здійснено заміну вікон на суму майже 163 тис. гривень.

У новому навчальному році  загальну середню освіту здобуватимуть  понад півтори тисячі  учнів у 14 загальноосвітніх навчальних закладах.

Реалізацію творчих здібностей учнів стабільно забезпечує позашкільна осві-та. У районі функціонує  2 позашкільних заклади: Будинок дитячої та юнацької творчості і дитячо-юнацька спортивна школа. До цього року Дитячо-юнацька спортивна школа не мала свого приміщення, діти займалися  на базі шкіл. Тепер цей заклад знаходиться у приміщенні фізкультурно-оздоровчого комплексу, має власну базу для проведення занять і змагань.

Згідно із законодавством  у дошкільних   та  загальноосвітніх навчальних  закладах організоване гаряче харчування дітей.

Звертаючись до педагогів, заступник голови РДА наголосив на тому, що кожний урок, кожна година спілкування має нести вагомий виховний потенціал. Пріоритетною має стати думка, що наша сила - в єдності. Ми - українці, єдина нація, єдина родина. Тільки спільно, тільки разом ми подолаємо труднощі і розбудуємо вільну та незалежну державу.

Зі словами вдячності за нелегку самовіддану працю до освітян звернувся голова районної ради Євген Жук.

- Спасибі вам за все, що ви робите для наших дітей. Та особливу подяку я хочу висловити надзвичайній людині, педагогу з великої літери, директору Ізюмської ЗОШ Світлані Титаренко. Це керівник, з якого всі повинні брати приклад.  З допомогою ра-йонної ради Світлана Денисівна  написала проект на заміну вікон і вхідних дверей в школі, який став переможцем обласного конкурсу. Вона змогла організувати батьків, колектив для його реалізації, знайти кошти, яких не вистачало. Це важко переоцінити. Цей конкурс - щорічний! Беріть участь, пишіть проекти, звертайтеся за допомогою.  - Наголосив Євген Дмитрович. Він побажав присутнім миру, добробуту, благополуччя, нових творчих здобутків.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного конференції, начальник відділу освіти РДА Тетяна Бондарівська доповіла про підсумки розвитку освіти Борівського ра-йону у 2014 - 2015 навчальному році та завдання на новий навчальний рік, зазначивши, що пріоритетом розвитку освіти залишається якість знань учнів.

Тетяна Юріївна привітала колег із наближенням нового навчального року, побажала міцного здоров'я, витримки, творчих успіхів та вагомих досягнень у своїй професії, управлінській діяльності, а також всім натхненної праці, батьківської вдячності, поваги від учнів за безмежне терпіння, співчуття і велику любов до дітей.

В обговоренні взяли участь Олена Сало, директор Чернещинського НВК; Валентина Гунько, заступник директора з виховної роботи Піско-Радьківської ЗОШ; Ольга Шеремет, вчитель початкових класів Підлиманської ЗОШ; Ольга Сидоренко, завідуюча Борівським ДНЗ №1 "Берізка"; Ірина Бужор, директор Будинку дитячої та юнацької творчості. Особлива увага була приділена вихованню свідомого громадянина, патріота своєї держави. Важливість цього питання сьогодні важко переоцінити, тому воно було розглянуто на різних рівнях освіти - дошкільної, шкільної, позашкільної.

Завершилась конференція нагородженням трудових колективів відзнаками Борівської райдержадміністрації та Борівської районної ради.

За сумлінну і плідну працю, високий рівень професійної майстерності, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та які-сну підготовку до початку нового 2015-2016 навчального року Почесною грамотою Борівської районної державної адміністрації та Борівської районної ради нагороджено трудові колективи: Підлиманської ЗОШ (директор - Шокало Юлія Олексіївна); Борівської загальноосвітньої школи №1 (директор - Терентьєва Любов Григорівна); Ізюмської ЗОШ (директор - Титаренко Світлана Денисівна); Борівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 (завідувач - Сидоренко Ольга Михайлівна); Борівської дитячо-юнацької спортивної школи (директор - Гамора Юрій Володимирович).

Подякою голови Борівської районної державної адміністрації та голови Борівської районної ради відзначено трудові колективи: Першо-травневої ЗОШ (директор - Колеснік Олексій Іванович); Піско-Радьківської ЗОШ (директор - Русанова Людмила Леонідівна); Борівської ЗОШ №2 (директор - Шевельова Людмила Вікторівна); Чернещинського навчально-виховного комплексу (директор - Сало Олена Євгеніївна); Борівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №3 "Золота рибка" (завідувач - Придатько Ніна Григорівна); Піско-Радьківського ДНЗ (завідувач - Шерстюк Валентина Михайлівна); Богуславського ДНЗ "Сонечко" (завідувач - Токар Людмила Павлівна); Підлиманського ДНЗ "Струмочок" (завідувач - Григоренко Валентина Миколаївна).

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 476 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar