Головна » 2015 » Квітень » 17 » З НОВОПЛАТОНІВКИ ПРО НАБОЛІЛЕ
16:04
З НОВОПЛАТОНІВКИ ПРО НАБОЛІЛЕ

З НОВОПЛАТОНІВКИ ПРО НАБОЛІЛЕ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів прийом громадян у селі Новоплатонівка.

Основні проблеми, за вирішенням яких звернулись місцеві жителі до голови, – це стан доріг, ос-вітлення вулиць, вивезення сміття. Точніше, повна відсутність у селі першого, другого і третього.

За словами місцевих жителів, селищний голова ще кілька років тому обіцяв їм вирішити всі ці питання. Запевняв, що вже готовий проект по вуличному освітленню, є щебінь для підсипки вулиць і сміттєвоз для вивезення сміття… Але, на жаль, проект по освітленню залишився нереалізованим проектом, щоб завезти щебінь не знайшлося палива, а для сміттєвоза не виявилось вільного контейнера. Місцеві жителі дуже ображені і обурені таким ставленням до їхніх проблем і бездіяльністю.

- У нас таке враження, що ми взагалі не в складі селищної ради. Про нас зовсім забули, – каже пенсіонер Юрій Купріянович. – Он у Підлимані, в Пісках-Радьківських зробили ос-вітлення, в Богуславці підсипали дороги – значить, там є сільські голови, а в нас немає. Ми нікому не потрібні. Чому до нас таке ставлення?

Були також нарікання на «чорний» пісок, який завозять на кладовище замість чистого, білого, як у Боровій, на засмічення садка і безкарність порушників, які його засмічують, на «аварійні» дерева і т.ін.

Під час прийому громадян голова РДА здійснив ряд телефонних дзвінків для вирішення озвучених проблем, дав відповідні доручення.

На Новоплатонівському кладовищі буквально наступного дня з’явився новий пісок. А через кілька днів по маршруту Борова-Новоплатонівка здійснив свій перший рейс сміттєвоз. Фінансування для здійснення цього першого рейсу забезпечила райдержадміністрація, але в подальшому це буде здійснюватись за рахунок місцевих жителів. Новоплатонівці згодні сплачувати за цю послугу, але вимагають карати тих, хто викидає сміття безконтрольно і забруднює навколишнє середовище. За домовленістю, сміттєвоз буде приїжджати у село один раз на три тижні.

Під час виїзного прийому мали місце і позитивні відгуки. Зокрема, місцеві жінки прийшли подякувати Віталію Олексі-йовичу за сприяння у встановленні нового котла у котельні школи. Завдяки проведеним роботам всю зиму в школі було тепло й затишно.  Незважаючи на малокомплектність (лише 27 школярів) Новоплато-нівська ЗОШ буде і надалі продовжувати приймати учнів у своїх стінах.

Всі проблеми новоплатонівців були почуті і зафіксовані. Деякі з них вже вдалося вирішити, деякі знаходяться у стадії вирішення. Певні питання, такі як встановлення вуличного освітлення,  потребують значних фінансових затрат і ресурсів, тому на даний момент не можуть бути реалізовані. Але є відкритий діалог між громадою і владою, а це – найголовніше у вирішенні будь-яких проблем.

Оксана ДУДНИК.

На знімку: під час прийому.

 

 

Переглядів: 478 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar