Головна » 2015 » Квітень » 24 » З ЛЮБОВ"Ю І ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ
08:55
З ЛЮБОВ"Ю І ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ

З любов’ю і турботою про людей

Минулого тижня відбулася звітно-виборна конференція районної організації товариства Червоного Хреста України за участі генерального секретаря ТЧХУ Алли Хабарової, голів обласної та районної організацій Костянтина Башкірова і Антоніни Щербак, представників підприємств і орга-нізацій селища.

Звітуючи про зроблене за останні 4 роки, Антоніна Щербак, зокрема, сказала: «Економічні труднощі в ра-йоні змусили нас шукати нові форми роботи: відкрито «Банк  одягу», надходження до нього здійснюється від населення. З 2013 року почала працювати програма ресурсного поповнення банку одягу «Чобіток».

На обліку в організації в даний час знаходиться 35 одиноких громадян похилого віку, інвалідів, в т.ч. лежачих - 8. Патронажна медична сестра за звітний період за призначенням лікарів надала 16387 медичних послуг 368 пацієнтам. Організацією власноруч зібрано одягу на 202 000 гривень, продуктів харчування на 27 000, засобів гігієни, взуття та іншого на 17 000, всього на 245 тис. грн. За звітний період допомогу отримали майже 2 000 людей. Це не враховуючи допомогу обласної організації ТЧХУ, яка надавала одяг і засоби гігієни, а також  допомогу від  Польщі, Організації     Об’єднаних націй, Червоного Хреста Фінляндії.   Працівники патронажної служби, крім виконання своїх основних обов’язків, беруть участь у зборі членських внесків, в реалізації гуманітарних програм.

За цей час було зібрано членських внесків на суму 35 293 гривні.

Разом з тим, аналізуючи  діяльність районної організації Червоного Хреста, ми бачимо, що  є невирішені проблеми, а саме: неприбутковість. Фінансування здійснюється за рахунок членських внесків, пожертв громадян і юридичних осіб, цільових внесків.

Червоний Хрест має єдину в системі вітчизняних організацій патронажну службу, у фінансуванні якої бере участь Кабінет Міністрів України.

Йдеться про гроші на заробітну  плату (мінімальну) патронажних  сестер.

Сьогодні марка коштує 2, 5 грн і 10 грн., їх поширення не може забезпечити фінансування діяльності Товариства Червоного Хреста.

Волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного руху Червоного Хреста. Волонтери працюють у різних сферах. Це і допомога літнім людям на дому, робота із маленькими дітками, участь у кампаніях та акціях, направлених на протидію поширенню соціально-небезпечних хвороб (ВІЛ/СНІД, туберкульоз) та інші напрямки. Кожен обирає той напрямок, в якому він себе бачить най-краще. У районному Товаристві працюють 13 волонтерів. Виконуються міжнародні гуманітарні програми, зокрема, «Червоний Хрест проти туберкульозу та СНІДу».

В обговоренні доповіді взяли участь працівники територіального центру, бо з ними, їх підопічними співпрацює ТЧХУ. Всі вони розповідали, що на посту голови районної організації людина, яка дійсно вболіває за своїх підопічних, вимушених переселенців тощо.

На конференції було обрано склад  членів правління та ревізійної комісії ТХЧУ. Вони ж обрали головою районної організації товариства Антоніну Щербак. Щиро її вітаємо!

Підготувала Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

Переглядів: 404 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar