Головна » 2015 » Вересень » 18 » З ДНЕМ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
16:48
З ДНЕМ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шановні мешканці Харківської області!

Щиро вітаю вас із Днем Харківщини! У цей день хочу ще раз наголосити на значущій ролі, яку відіграє наш регіон у житті країни. Харківщина завжди була науковим, освітнім, аграрним та промисловим центром України. І навіть зараз, коли область є крайньою мирною точкою країни, ми не здаємо лідерських позицій.

Цього року ми зібрали найбільший в Україні врожай пшениці і забезпечили хлібом не тільки себе, але й мешканців інших регіонів.

Незважаючи на прифронтовий статус області, вона цікавить іноземних інвесторів. У цьому усі охочі мали можливість пересвідчитися 4 вересня, коли в Харкові пройшов Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!" Гостями форуму стали делегації з 17 країн. Більшість із них приїхала не просто подивитися на Харківщину. Усі привезли конкретні пропозиції.

Дуже важливим вважаю той факт, що за останні півроку на Харківщину вдалося повернути мирне життя. У нас проходять свята, спортивні та масові заходи. Харків'яни та жителі всіх без винятку районів області мають можливість мирно вчитися, працювати, творити задля процвітання рідної землі.

У цей день хочу надихнути вас впевненістю в  яскравому майбутньому нашої рідної області. Зараз країна переживає нелегкі часи, проте ми робимо все для того, щоб перемогти - не тільки на фронті, але й у повсякденному житті. Досягти більшого, розвинутись, іти лише вперед і лише вгору. Певен, що всі разом ми досягнемо цілей, які поставили, а Харківщина завжди буде на вістрі реформ, завжди буде рушієм прогресу в Україні.

Від щирого серця вітаю вас із  Днем нашої рідної області. Бажаю здоров'я, сил, наснаги та мирного неба над головою!

Ігор Райнін. Голова Харківської обласної державної адміністрації.

Шановні земляки!

Щиро вітаю Вас  із  Днем Харківської області!

19-го вересня  2015 року  ми  відзначаємо 250-річчя утворення Слобідсько-Української губернії, а також День визволення Харківської області від німецько-фашистських загарбників.

Через покоління  в покоління, донькам  і синам ми передаємо пам'ять про героїчні подвиги  наших прадідів, дідів та батьків, завдяки яким ми більше не знали війни на Харківській землі, незважаючи на те, що  нині бойові дії розгорнулися зовсім поруч.

Надзвичайно важливо у  пам'яті  постійно повертатись до подій такого масштабу  та значення, адже подібні ретроспективи відіграють величезну роль у формуванні суспільної свідомості, виконують неабияку виховну функцію.

Щорічними заходами, спрямованими на роз'яснення  історії  становлення  Харківської області, тодішньої Слобідсько-Української губернії, та вшанування пам'яті полеглих у Другій світовій війні героїв, ми маємо допомагати нашим дітям осмислити роль  цих  подій та їх величезне значення у сучасній вітчизняній історії.

Сьогодні Харківщину складають двадцять сім районів, в яких проживають майже два мільйони  вісімсот тисяч людей. Це величезний край, який вражає своєю могутністю та невичерпним потенціалом, своїми ресурсами та колосальними здобутками у всіх сферах життя. Цим неможливо не пишатися!

Від усього серця дякую вам, слобожанці, за те, що Ви  із  повагою ставитесь не лише один до одного, а й до міст, в яких проживаєте, бережете природу, матеріальну і духовну спадщину, яка дісталась нам від наших земляків.

Бажаю Вам завжди мати як великі, так і маленькі приводи для гордості своїми рідними, сім'єю, краєм та державою! Адже вони повсюди - у щоденнику дитини, у мальовничому краєвиді за вікном, у показнику врожайності, у щирості української душі. Тому слід віддавати належне всім, хто на це заслуговує. Міцного здоров'я вам, сімейної злагоди та домашнього затишку.

Сергій Чернов.

Голова Харківської обласної ради.                                                                           

 

 

Переглядів: 398 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar