Головна » 2016 » Квітень » 25 » З АПАРАТНОЇ НАРАДИ
17:08
З АПАРАТНОЇ НАРАДИ

 

На початку цього тижня пройшла апаратна нарада, яку провів голова райдержадміністрації Віталій Кіян. Першим було розглянуто питання «Про відзначення в районі заходів, приурочених 30-ій річниці аварії на Чорнобильській АЕС». З інформацією щодо цього  виступила заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Олена Суржик.

Соціальний захист чорнобильців

На обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 135 громадян, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС: учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  75 чоловік; постраждалі внаслідок аварії – 36 осіб і 21 дитина. На території району проживають три дружини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

З початку року УСЗН разом з селищною та сільськими радами проведено обстеження житлово-побутових умов 38 сімей, в яких проживають громадяни, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

Одне з важливих місць у соціальному захисті постраждалих громадян займає санаторно-курортне лікування і оздоровлення. На черзі в управлінні для санаторно-курортного лікування перебувають шість осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії. Оздоровлення заплановано на літо - осінь ниніш-нього року.

За рахунок місцевого бюджету відділом у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації цього року передбачено оздоровити дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в пришкільних оздоровчих таборах. Також заплановано 100% відпочинок постраждалих дітей шкільного віку в оздоровчому таборі місцевого значення або забезпечення їх санаторно–курортними путівками.

Для забезпечення ліками громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за пільговими рецептами лікарів на 2016 рік  управ-лінню згідно кошторису доведено суму 44,5 тис. грн. За І квартал фізичною особою підприємцем Гончаровою О.І. видано по безкоштовних рецептах ліки для чотирнадцяти громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на суму 10,5 тис. грн.

Для безкоштовного зубного протезування для постраждалих громадян на 2016 рік  доведено кошти в сумі 4,5 тис. грн. Ізюмською центральною міською лікарнею надано пільги по безкоштовному зубному протезуванню двом учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС на суму 3,0 тис. грн.

26 квітня 2016 року о 10-тій годині в районі відзначатимуться 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Запрошуємо всіх взяти участь в урочистому мітингу з покладанням квітів біля пам’ятного знаку чорнобильцям Борівщини.

Весняно-польові роботи

Про хід проведення комплексу весняно-польових робіт доповів в.о. начальника управління агропромислового розвитку РДА Володимир Кавун.  Планується посіяти ярих зернових та зернобобових культур на площі 7835 га, з них ярої пшениці 270 га, ячменю 2300 га, вівса 164 га, гречки 334 га, проса 900 га, кукурудзи на зерно 3805 га. Технічних культур планується посіяти 10820 га, з них соняшнику 9804 га, сої 656 га, льону олійного 300 га. Кормових культур - 3150 га, з них кукурудзи на силос 1500 га, багаторічних трав 500 га, однорічних - 1000 га, інших кормових 150 га.

Станом на 18 квітня господарства завершили прикриття вологи на площі 21300 га, підготовлено ґрунт під посів ярих на площі 18750 га.

Всі посіви озимих культур на площі 16089 га знаходяться в задовільному та доброму стані. Розпочато посів соняшника та зернової кукурудзи. Соняшнику посіяно 2060 га (19% до прогнозу), зернової кукурудзи 10 га. Лише 1 господарство  провело посів цукрових буряків на площі 60 га - «Нива 2006». Най-ближчим часом господарства розпочнуть посів пізніх ярих культур та інших, які вимагають більш високої температури для росту та розвитку.

 

новий закон“Про державну службу”

Як інформував керівник апарату РДА Олександр Шевченко, Верховна Рада України в грудні 2015 року ухвалила Закон України “Про державну службу”, який визначає принципи, правові та організаційні засади забезпечення публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави і суспільства, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби, що базується на їхніх особистих якостях та досягненнях. Відповідно до закону, державна служба - це публічна, професійна, політично неупереджена діяльність з практичного виконання завдань і функцій держави. Тобто, здійснено крок щодо розмежування адміністративних та політичних посад, окремі категорії посад взагалі виводяться з державної служби.

Законом визначено 3 категорії (замість 7) держ-службовців та 9 рангів: - категорія “А” - вищий корпус державної служби; категорія “Б” - керівники структурних підрозділів центральних органів влади, в т.ч. заступники голів місцевих державних адміністрацій, заступники керівників держ-служби в інших держорганах, юрисдикція яких поширюється на всю Україну і категорія “В” - інші посади державної служби, не віднесені до категорій “А” та “Б”. Документ також передбачає поділ держорганів за юрисдикцією, проведення конкурсної процедури обрання на посади державної служби, створення відпо-відних дисциплінарних комісій, порядок службового розслідування, тощо. Право на рівний доступ до державної служби мають громадяни України, яким виповнилось 18 років, які вільно володіють державною мовою та яким присвоєно ступінь вищої освіти не нижче: магістра - для посад категорій “А” і “Б”; бакалавра, молодшого бакалавра - для посад категорії “В”.

В Законі передбачена норма соціальних гарантій працівників держустанов, які зроблять посади державної служби більш привабливими для фахівців і в той же час відповідальними перед суспільством. На даний час Кабінетом Міністрів України, Нац-держслужбою ведеться робота із розробки підзаконних актів з імплементації даного Закону, який повинен вступити в дію з 1 травня цього року.

Переглядів: 300 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar