Головна » 2016 » Лютий » 26 » З апаратної наради
21:55
З апаратної наради


У райдержадміністрації пройшла розширена апаратна нарада, в якій взяли участь керівники підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування району та структурних підрозділів РДА.
ПІДГОТОВКА ДО ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ
В.о. начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Володимир Кавун доповів про хід підготовки сільськогосподарських підприємств ра-йону до проведення комплексу весняно-польових робіт та стан посівів озимих культур урожаю 2016 року.
Так, сільськогосподарськими підприємствами озимих культур на зерно восени 2015 року було посіяно на площі 16089 га, що лише на 145 га менше, ніж в минулому році. Більшість площ засіяні з мінеральними добривами.
Відповідно до методики, відбір монолітів проводиться 25 січня, 25 лютого та 10 березня. На жаль, через несприятливі погодні умови, відбір монолітів у січні був проведений лише в СТОВ а\ф "Новий шлях". Решта господарств будуть проводити відбір в другий та третій строки. 
За даними моніторингу, посіви озимих культур на площі 4955 га (54%) знаходяться в задовільному стані, 4215 га (46% від отриманих сходів) - слабкі та зріджені, 6919 га (43% від посіяних) - не зійшли з осені. Але навіть ті посіви, які не вийшли на поверхню ґрунту, на сьогодні живі і при сприятливих погодних умовах та дбайливому догляді можуть сформувати необхідну кількість рослин на одному гектарі для отримання врожаю. Та вже зараз треба розуміти, що певну частину посівів доведеться пересівати.  
Відповідно до прогнозу, підживлення озимих культур необхідно провести на площі 14,0 тис. га. Підживлення озимих буде проведено в залежності від їх стану та погодних умов різними способами. В цьому році на перше місце вийде підживлення по мерзлоталому ґрунту, особливо на слабких та зріджених посівах, що в подальшому дасть змогу рослинам раніше відновити вегетацію.
Мінеральних добрив закуплено 2740 тонн, (аміачна селітра 1480 т, амофос -220 т, нітроамофоска - 420 т, тукосуміші - 420 т, КАС - 40 т), що разом з залишками минулих років дасть змогу вчасно розпочати проведення весняно-польових робіт. Закупівля добрив продовжується. 
З ранніх зернових та зернобобових культур сільськогосподарськими підприємствами планується посіяти 2300 га ярого ячменю, 270 га пшениці ярої та 164 га відвести під овес.            
В господарствах району засипано 1051 тонна насіння ярих зернових та зернобобових культур, що складає 134% до потреби з урахуванням страхового фонду.
В державній сільськогосподарській інспекції перевірено 1051 т насіння, або 134% до потреби (з урахуванням страхового фонду): ярого ячменю 535 тонн, проса 105 тонн, гречки 40 тонн, ярої пшениці 175 тонн, вівса 150 тонн. Все перевірене насіння кондиційне. 
Проведення весняно - польових робіт залежить від стану підготовки техніки та забезпеченості паливом.
У господарствах району в наявності 450 тонн дизельного палива та 64 тонни бензину, що повністю вистачить для початку проведення  весняно-польових робіт. Накопичення паливно-мастильних матеріалів продовжується. 
В зв'язку з придбанням нової техніки і застосуванням більш прогресивних технологій питання ремонту техніки в господарствах втрачає свій сенс. Ремонт та налагодження такої техніки можуть проводити лише спеціально вивчені майстри на відповідній апаратурі. Тобто ці функції зараз виконують ділери та виробники сільськогосподарської техніки. Всі машини вже повністю готові до роботи.
За попередніми підрахунками, на проведення весняного комплексу робіт сільськогосподарським підприємствам необхідно 229,8 млн. грн. Більшість господарств забезпечені власними коштами, але все ж таки залишається потреба і в кредитних ресурсах, орієнтовно в розмірі 8 млн. грн. На даний час господарства користуються товарними кредитами та починають роботу з аграрними розписками. На сьогодні жодне господарство кредит в банках не оформило, але триває робота по укладенню кредитних угод.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ДІТЕЙ
Про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території району доповіла Наталія Мірончук, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.
Доповідач звітувала, що протягом 2015 року дві дитини отримали статус дитини-сироти. Під опіку, піклування влаштовано 5 дітей, припинено опіку над 4 дітьми (смерть опікуна, заява опікуна, 2 виповнення повноліття).
Зараз на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  З 55 дітей 21 - це діти-сироти, 34 - діти, позбавлені батьківського піклування. З даної категорії дітей всі виховуються в сімейних формах виховання: 42 дитини - в сім'ях опікунів, піклувальників, 4 дитини в прийомних сім'ях, 9 дітей - в дитячих будинках сімейного типу. 
Всього на території району проживає 70 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (54 виховуються в сім'ях опікунів піклувальників, 9 дітей в прийомних сім'ях, 7 - в дитячому будинку сімейного типу). 
В районі створено та функціонує 6 прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу. 
Діти даної категорії користуються пільгами на безкоштовне харчування, оздоровлення, проїзд в залізничному транспорті, навчання у вищих навчальних закладах. Всі вони охоплені гуртковою роботою в шкільних та позашкільних гуртках, секціях.
Відділом освіти у 2015 році  виплачено одноразову допомогу 4 дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування у зв'язку з досягненням повноліття. У 2016 році 18 років виповниться 11 дітям, і вони також отримають вищевказану допомогу. 
Відповідно до законодавства діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років та не мали закріпленого житла, рішенням виконавчих комітетів ставляться на квартирний облік на позачергову чергу. Протягом 2015 року на квартирний облік поставлено 7 дітей даної категорії. 
У 2016 році постановки на квартирний облік потребує чотири дитини: 3 дитини по Борівській селищній раді та одна дитина по Піско-Радьківській сільській раді. 
Службою у справах дітей  також проводяться заходи щодо працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які закінчують профе-сійно-технічні навчальні заклади. 
Підготувала
Оксана ДУДНИК.

 

 

 

Переглядів: 370 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar