Головна » 2015 » Липень » 10 » З АПАРАТНОЇ НАРАДИ
15:23
З АПАРАТНОЇ НАРАДИ

У  РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду з представниками структурних підрозділів РДА та селищним, сільськими головами району. У нараді також взяли участь заступник голови районної ради Анатолій Васильєв та лісничий Борівського лісництва ДП «Куп’янський лісгосп» Олександр Лисенко.

Обговорювались питання про виконання доходної і видаткової частин бюджету ра-йону з початку року, про хід проведення літнього оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків у 2015 році, про рівень середньомісячної заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах Борівського району, про стан забезпеченості об’єктів соц-культпобуту району твердим паливом (дровами).

З першого питання начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Лемішко повідомила, що як дохідна, так і видаткова частини бюджету району виконуються в повному обсязі, який передбачено на 2015 рік.

Найбільше уваги під час апаратної наради було приділено питанню оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків Борівського району. Начальник відділу освіти РДА Тетяна Бондарівська і головний спе-ціаліст з питань молоді та спорту райдержадміністрації Дмитро Любім доповіли присутнім, що кампанія літнього оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків триває і проходить на належному рівні.

В районі функціонували 13 пришкільних таборів, оздоровлено 685 дітей, з яких 185 – пільговики.

Зараз триває друга табірна зміна в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку. Цього року ПЗОВ «Орлятко» виграв два тендери Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації на відпочинок та оздоровлення дітей в три табірні зміни. Це дозволить оздоровити близько 450 дітей як з Борівського району, так і з усієї Харківської області (для порівняння – в минулому році за все літо в ПЗОВ «Орлятко» було оздоровлено лише 56 дітей).

Також діти пільгових категорій, обдаровані діти, та ті, що перебувають на диспансерному обліку мають можливість відпочити і частково вже відпочивають за межами Борівщини в таборах Балак-лійського, Зміївського, Куп’янського районів, Сумської, Полтавської, Львівської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей.

Щодо рівня середньомісячної заробітної плати Оксана Гамора, начальник управ-ління соціального захисту населення РДА, поінформувала, що працівниками відповідного управління постійно проводиться моніторинг рівня середньомісячної заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах Борівського району. Провівши детальний аналіз в аграрному секторі, так як саме виробництво сільськогосподарської продукції займає більшу частину економічного сегменту району, найбільший показник середньомісячної заробітної плати у травні зафіксовано в таких господарствах, як: СФГ «Слобода» (5867,9 грн.), ПП а/ф «Світанок» (4112,3 грн.), СТОВ а/ф «Новий шлях» (3951,5 грн.). Сільськогосподарських підприємств, де середньомісячний розмір заробітної плати нижчий за мінімальний гарантований законодавством у звітному періоді, не спостерігається.

Селищний, сільські голови доповіли про стан забезпеченості об’єктів соцкультпобуту на території своїх громад твердим паливом (дровами). Заслухали пропозиції лісничого Борівського лісництва ДП «Куп’янський лісгосп» Олександра Лисенка щодо співпраці у цьому питанні.

Голова РДА Віталій Кіян наголосив, що підготовка до опалювального сезону – одне з найголовніших питань у роботі кожного керівника, кожного сільського голови. Це питання потребує особливого контролю і всебічного сприяння у його вирішенні. До кінця серпня воно повинно бути повністю закритим.

Переглядів: 499 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar