Головна » 2015 » Лютий » 19 » ВШАНУВАЛИ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ
18:15
ВШАНУВАЛИ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

Вшанували воїнів-інтернаціоналістів

День вшанування воїнів-інтернаціоналістів – це данина пам’яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна. Летіли в Україну «чорні тюльпани» з цинковими гробами.

Традиційно, кожного року 15 лютого, воїни інтернаціоналісти, колективи підприємств і організацій Борової збираються біля пам’ятника «чорного тюльпану», аби вшанувати учасників бойових дій на території інших держав.

Зі словами подяки воїнам-інтернаціоналістам перед присутніми виступили перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко і ветеран військової служби, підполковник запасу Олександр Бесєдін.

«Це свято зі сльозами на очах, - сказав у своєму виступі Сергій Володимирович. -  Коли ще зовсім молодих хлопців в мирний час призивали до лав Радянської Армії та направляли на територію різних держав виконувати інтернаціональний обов’язок. І вони на чужій території, у ворожому середовищі не розгубилися, не спасували перед труднощами та постійною небезпекою. І попри всі негаразди, з честю виконали свій військовий обов’язок. Скільки б не пройшло років, ваш ратний подвиг буде все  вагомішим і величнішим.

В цей день з почуттям глибокої скорботи ми згадуємо тих, кому не  судилося повернутися до рідного дому. Україна назавжди втратила більше  трьох тисяч солдатів і офіцерів, життєва дорога яких обірвалася на афганських стежках. А серед них і наші земляки, які загинули в Афганістані: Косарєв  Руслан   Валентинович; Приходченко Олександр Григорович; Скляров   Микола   Олександрович; Титаренко  Віктор   Григорович. Вічна  їм  слава,     шана  і  пам’ять!»

Закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів.

До пам`ятника загиблим воїнам-афганцям покладено квіти, їх пам`ять вшановано хвилиною мовчання.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

Переглядів: 700 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar