Головна » 2016 » Лютий » 26 » ВИНУВАТІ БЕЗ ВИНИ?
22:00
ВИНУВАТІ БЕЗ ВИНИ?



В самому центрі Борової я вже декілька місяців спостерігаю таку картину: водії без зайвих докорів сумління залишають свої авто просто на пішохідному переході. Насправді ж це грубе порушення правил дорожнього руху, яке тягне за собою покарання порушника, складення протоколу та штраф. Та якщо придивитись, не все так однозначно в цій ситуації. Давайте спробуємо розібратись.
Пішохідні переходи - це ділянка автошляху, на якій пішохід повинен відчувати себе в безпеці. Ці смуги на асфальті, що в народі називають "зеброю", дають величезну перевагу пішоходам перед  автомобілістами. Та якщо періодично не поновлювати розмітку, з часом вона просто зітреться. Так і сталося в нашому випадку: від широких білих смуг майже не залишилось сліду. Цим і користуються час від часу водії, "зручно" паркуючись вони просто перекривають прохід  пішоходам і ті вимушені обходити авто, іноді навіть навпростець через газон. Мені  пощастило "спіймати" одного з цих добродіїв.
- Я не бачив що тут пішохідний перехід! Роз-мітка в цьому районі зовсім відсутня. А мені звідки знати що тут зебра? Може місцеві про це знають, а я ні. І знаку немає. Так що моєї вини тут зовсім немає. А авто поставив, бо було вільне місце. Та якщо тут перехід, я зараз же приберу машину. Дякую, що попередили,- каже цілком адекватна людина. І я впевнений, що таких порушників більшість. 
Вже традиційно на авторській сторінці "ТС" в соцмережі ми обговорювали цю ситуацію. Понад сто людей долучились до опитування  "Чи мають право водії залишати автомобілі "на зебрі", хоча ні знаку про пішохідний перехід, ні розмітки немає?". І ось результати:
- 8% повністю підтримують водіїв;
- 57% вважають це грубим порушенням ПДР;
- 35% погоджуються, що ситуація неоднозначна.
Ну і до вашої уваги найцікавіші коментарі від наших читачів.
Оксана:
- Я гадаю, що кожному водію перевіряють зір. Як можна не розгледіти людей, які перелазять через твій автомобіль??? А те, що немає ні знаку, ні зебри, дуже засмучує. У нашому селищі багато дітей, а через таких водіїв вони навіть не можуть роздивитися дорогу як слід.
Наталія:
- В первую очередь должен быть знак, ведь если дорога вся в снегу и никакой разметки не видно, то чем водитель должен руководствоваться? Тем более, если водитель не местный,откуда ему знать, что у нас тут, оказывается, пешеходный переход.
Олександр:
- На дорозі має бути: 1.Знак. 2.Зебра. І, звичайно, водієві треба дивитися, куди тулити своє авто. А коли водій не місцевий і не розуміє (чи не хоче розуміти), що там пішохідний перехід, то ситуація дійсно неоднозначна.
Аня:
- С точки зрения морали водители могли бы поскромничать и не ставить свои автомобили на переходе. Ну а с юридической точки зрения - эти две едва заметные чудо-полосы не являются пешеходным переходом и знака там тоже нет...
І це лише про один пішохідний перехід. А скільки їх по Боровій?
Ми всі - і пішоходи, і водії - стали заручниками обставин. Ну не до того нашій владі, нашій поліції, нашим дорожним службам. Вже дуже давно не до того. Важливіші справи є. А люди, як завжди, почекають, це ж не терміново. Дана проблема з`явилася не вчора.  Ви скажете - зараз зима, “зебри” взимку не малюють. І будете абсолютно праві. Ця стаття повинна була з`явитись набагато раніше. Дуже сподіваюсь повернутись до цієї теми вже в майбутньому і тільки з хорошими новинами.
Віталій КОЛЕСНІК.

Переглядів: 421 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar