Головна » 2015 » Червень » 19 » Віктор Остапчук: Усі завдання нам під силу. Головне, щоб у країні настав мир
15:08
Віктор Остапчук: Усі завдання нам під силу. Головне, щоб у країні настав мир

Віктор Остапчук: Усі завдання нам під силу. Головне, щоб  у  країні настав мир

У Куп'янську відбулася прес-конференція народного депутата України Віктора Остапчука, під час якої він розповів про свою роботу в парламенті і у виборчому окрузі №177.

«Перезавантаження» політсили та транспортні питання

- Вікторе Миколайовичу, 5 червня пройшов з’їзд очолюваної вами партії «Відрождення». Які його результати?

- Хочу вас проінформувати, що я прийняв рішення скласти повноваження голови партії на користь нашого колишнього міністра транспорту і зв’язку Віктора Васильовича Бондаря. Вважаю, що за минулий час мені вдалося виконати основне завдання по збереженню партії та її потенціалу. Але в нових умовах нашій політсилі потрібне «перезавантаження», як кажуть, «свіжа кров». Звичайно, не можна сказати, що це рішення далося мені легко. Однак я хочу побачити у Верховній Раді наше «Відродження» не тільки як депутатську групу, а як парламентську партію… Багато народних депутатів очолили обласні організації нашої партії. Що ж стосується мене, то я обраний заступником голови партії «Відродження» та головою її Харківської обласної організації.

- Як ви прокоментуєте той факт, що посада голови підкомітету з питань залізничного транспорту транспортного Комітету ВР займає людина, яка ніякого відношення до залізниці не має? І що можете сказати про початок реформування залізничної галузі, про свою законодавчу роботу?

- Що стосується першого питання, то мій наступник, голова підкомітету з питань залізничного транспорту, - чемпіон світу чи Європи, і я з ним, як з людиною, в прекрасних стосунках. А те, що абсолютно не професіонал у сфері залізничного транспорту, - так, вибачте, хіба він один? На жаль, призначення в органах виконавчої та законодавчої влади за «квотним» принципом, без урахування професійного досвіду та відповідних знань, - це біда країни…

Так вийшло, що в цій Верховній Раді я єдиний транспортник, тому зі своїми проблемами звертаються всі - і залізничники, і автомобі-лісти, і портовики. Що стосується залізниці, то поки що реформування звелося до передачі відомчих лікарень на фінансування місцевих бюджетів, причому зроблено все було похапцем і непродумано. Додало негативу і те, що деякі чиновники на місцях дозволяють собі відкрито саботувати рішення уряду. Наприклад, у Куп’янську через безвідповідальні дії міської влади склалася критична ситуація в  лікарні селища Куп’янськ-Вузловий.

Що стосується законодавчої роботи, то з грудня минулого року мною розроблено та зареєстровано 12 законопроектів. Зокрема, один з них стосується удосконалення системи утримання шляхопроводів  і мостів.

У ногу зі світовими тенденціями

- Розкажіть про основні напрямки вашої роботи в окрузі.

- З минулої весни, ще до початку активних бойових дій, наша громадська спілка «Соціальний Рух поваги» включилася в процес допомоги армії. Зокрема, ми надали засоби та матеріали для будівництва блок-постів, передали кілька партій гуманітарних вантажів, засоби спостереження і багато іншого. Усі звернення хлопців з нашого округу, яких мобілізували в армію, - з придбання бронежилетів, кевларових касок, екіпіровки і т.д., - задовольняються в першу чергу. Крім армії, ми також активно допомагаємо тимчасовим переселенцям з Донбасу. Поряд з цим продовжуємо реалізовувати всі свої програми, спрямовані на соціально-економічний розвиток округу. Приміром, проект щодо зміцнення матеріально-лікувальної бази Ізюмської центральної міської лікарні, в тому числі її дитячого поліклінічного відділення.

Одним з головних пріоритетів моєї депутатської роботи є реалізація проектів, що стосуються фізичного, культурного і духовного розвитку дітей. Вже не перший рік ми організовуємо в окрузі різноманітні творчі конкурси та спортивні змагання за участю провідних спортсменів країни, а також літнє оздоровлення дітей. Серед останніх наших заходів - вручення премії президента громадської спілки «Соціальний Рух поваги» 12 кращим випускникам шкіл округу. Також в Ізюмі ми реалізуємо проект по підключенню навчальних закладів до системи Wi-Fi. На сьогодні вже підключили 5 шкіл. На черзі - решта шкіл, Ізюмський медичний коледж і професійний ліцей.

У Куп’янську на початку травня ми подарували сертифікат на установку Wi-Fi поки що тільки школі-гімназії №3. Але куп’янські діти отримали інший великий подарунок - оновлений парк в селищі Куп’янськ-Вузловий. На відкритті парку я обіцяв, що ми будемо продовжувати розвиток його інфраструктури. Зокрема, буквально найближчим часом починаємо будівництво першої в Куп’янську велосипедної доріжки, яка проходитиме навколо парку. Сьогодні велосипед - це тренд у всьому світі. Всі розуміють, що це - здоровий спосіб життя і нормальна екологія. На жаль, у нас в країні такого масового захоплення велосипедом немає, тому що немає відповідної інфраструктури.

Поряд з будівництвом велодоріжки ми продовжуємо і облаштування в окрузі спортивних, дитячих та ігрових майданчиків. Ми вже побудували в цілому більше 100 таких майданчиків, а також - хокейний каток в Ізюмі, де до зими також буде облаштовано систему штучного льоду. У перспективі такий же каток буде і в селищі Куп’янськ-Вузловий. Плануємо зробити і спортивний майданчик у мікрорайоні Ювілейний міста Куп’янська.

Напередодні Дня захисту дітей були відкриті чергові нові дитячі майданчики в Ізюмі і селі Новоплатонівка Борівського району. В Ізюмі зараз закінчується будівництво ще декількох майданчиків: дитячого ігрового, волейбольного, міні-футбольного (коли верстався номер, ці майданчики вже були відкриті. - Прим. Авт.). Всі вони розташовані на березі річки Сіверський Дінець, в зоні відпочинку, облаштування якої проведено силами нашого «Соціального Руху поваги». Ви, очевидно, знаєте, що ми розробили цілу програму з очищення Сіверського Дінця та його берегів, а також з облаштування міських зон відпочинку. І дуже приємно, що громадськість Ізюма, особливо старшокласники місцевих шкіл, нас активно підтримали.

Також у найближчих планах по Ізюму і Ізюмському району - відкриття пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та нового храму в Кам’янці.

Зараз розглядаємо можливість реконструкції парку біля Ізюмського Палацу культури залізничників.

- Сьогодні в жодному районі Харківської області та й у самому Харкові немає організованої системи переробки побутового сміття як вторсировини. А у себе в окрузі ви вже почали здійснювати цю ідею, створивши в Куп’янську підприємство з переробки відходів. Як йдуть справи?

- Як ви знаєте, підприємство з переробки сміття в Куп’янську було побудовано після звернення жителів села Петрівка, які десятиліттями жили в умовах екологічної катастрофи через розташоване поруч величезне міське сміттєзвалище. Зараз, незважаючи на всі складнощі, підприємство продовжує розвиватися. Запускаються нові лінії з переробки вторсировини, що дуже актуально для нашого регіону. Але якби нам не вставляли «палиці в колеса», справа йшла б швидше.

Я продовжую активно працювати і зі зверненнями громадян. Наприклад, ізюмчани зверталися до мене з приводу електричок. Доповідаю, що за моїм  депутатським листом керівництво Південної залізниці відновило курсування приміського електропоїзда Ізюм - Харків, а в популярній прискореній електричці Левада - Ізюм - Харків по п’ятницях, суботах і неділях кількість вагонів збільшено з 6 до 8.

Також до мене звернулися жителі Ківшарівки з проханням допомогти з вирішенням питання про облаштування залізничного переїзду на перегоні Ківшарівка - Швидкісний, щоб полегшити проїзд у їхній район машин «Швидкої допомоги» і т.д. На моє прохання це питання буде вирішено вже до кінця червня.

Або візьмемо сьогоднішню проблему з дипломами для випускників вузів, у тому числі коледжів, які розташовані в моєму окрузі. У нинішньому році вирішили скасувати централізовану видачу дипломів, які раніше друкувало державне підприємство «ИнфоРесурс», поклавши відповідальність за їх виготовлення на вузи. Це при тому, що нова форма документа про вищу освіту та його доповнень офіційно не затверджені. Це дуже серйозне питання, і я направив відповідне звернення віце-прем’єр-міністру України В’ячеславу Кириленку з проханням особисто розібратися в ситуації та вжити необхідних заходів.

Загалом, як бачите, зроблено чимало, а належить зробити - ще більше. Але, я думаю, всі ці завдання нам під силу. Головне, щоб у країні настав мир.

 

Переглядів: 449 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar