Головна » 2015 » Липень » 17 » Виїзний прийом у Дружелюбівці
14:57
Виїзний прийом у Дружелюбівці

ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ У ДРУЖЕЛЮБІВЦІ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Дружелюбівка Ізюмської сільської ради.

Місцеві жителі зустріли керівника району з надією на реальну допомогу зазначивши, що 7 років тому, обіймаючи зовсім іншу посаду, Віталій Олексійович вже відвідував їхнє село. Тоді вони зверталися з проханням облаштувати колодязь з питною водою, щоб він був безпечний, а вода в ньому - чистою. Через кілька днів після візиту всі необхідні роботи було зроблено. Той колодязь служить людям і сьогодні.

Цього ж разу Дружелюбівці підняли питання виїзної торгівлі, точніше її повної відсутності у віддалених селах, таких як Ольгівка, Андріївка, Новий Мир, Глущенкове. Люди, які там живуть, по суті відрізані від всього ра-йону, адже рейсові автобуси туди не ходять, магазинів там немає, хліб привозять один раз на тиждень і то аж з Ізюма. А якщо ще врахувати, що в тих селах залишилися в основному одні пенсіонери, люди похилого віку, то взагалі незрозуміло, як їм там виживати.

Голова РДА дав доручення сільському голові Станіславу Шафрану переговорити з місцевими підприємцями, які здійснюють торгівлю продуктами харчування на території сільради і налагодити цю послугу у віддалених селах.

Говорили у Дружелюбівці і про Борову. Людям частенько доводиться навідуватись до райцентру у справах, та не зовсім гостинно він їх приймає. Проблема в тому, що в Боровій фактично відсутні туалети для сус-пільного користування. А ті що є – лякають своїм станом. І найстрашніший з них зустрічає гостей селища на автовокзалі. Туди взагалі неможливо зайти. Окрім того, що там вкрай рідко проводяться необхідні заходи з прибирання, прості люди теж поводять себе неадекватно, викидаючи пакунки зі сміттям прямо в туалет. Такі дії взагалі складно пояснити, вони свідчать лише про дуже низький рівень культури, інтелекту і повну відсутність здорового глузду у осіб, які так вчиняють.

Віталій Олексійович розповів, що в планах на найближче майбутнє будівництво нового туалету біля центрального ринку, за будівлею управління агропромислового розвитку РДА. А в якому він буде стані, залежить не лише від влади, а й від людей, які будуть ним користуватися.

Говорили також про децентралізацію та перспективний план об’єднання громад, про стан доріг, тарифи та субсидії. З усіх питань голова райдержадміністрації надав вичерпні відповіді, роз’яснення.

Після прийому громадян керівник району відвідав Ізюмську загальноосвітню школу, в якій зараз тривають ремонтні роботи. Крім традиційної підготовки до нового навчального року (підклеїти, підкрасити) тут здійснюється заміна вікон фасадної частини шкільної будівлі і вхідних дверей на енергозберігаючі металопластикові.

Це стало можливим завдяки тому, що Ізюмська сільська рада цього року виграла грант в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «РАЗОМ В МАЙБУТНЄ». Міні-проект Ізюмської сільради називався «Капітальний ремонт по заміні вікон та дверей в Ізюмській ЗОШ І-ІІІ ступенів». Загальний обсяг його фінансування - 163 тис.грн. З обласного бюджету на реалізацію міні-проекту було виділено 81,500 тис.грн. Обов’язковою умовою участі в конкурсі є співфінансування з місцевого бюджету (рішенням сесії сільської ради виділено 43,300 тис.грн) та внесок громади (батьки учнів зібрали 8,150 тис.грн).  Суму  30 тис.грн., якої не вистачало для закриття проекту, було забезпечено з позабюджетних коштів спільними зусиллями голови райдержадміністрації Віталія Кіяна та голови ради сільгосптоваровиробників району Григорія Сала.

На жаль, суми проекту не достатньо, щоб охопити всі учбові кабінети школи, які потребують заміни вікон. На даний момент райдержадміністрацією ведеться активна робота щодо вирішення цього питання. Будемо спо-діватись, що до початку нового навчального року Ізюмська школа сяятиме новенькими вікнами не лише з фасаду, а ви обов’язково прочитаєте про це на сторінках нашої газети.

Оксана ДУДНИК.

 

 

Переглядів: 649 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar