Головна » 2015 » Листопад » 16 » Відверто про наболіле
12:10
Відверто про наболіле

Злочин без складу злочину

Є у мене до вас питання, любі мої борівчани. От якщо у вас в хаті (квартирі, сараї, гаражі тощо) розіб'ють вікно і в це розбите вікно кинуть просякнуті якоюсь горючою рідиною ганчірки, від чого загоряться ваші речі або навіть будинок, то як ви це назвете? Невже "підпал"? Ще й, мабуть, вам прийде в голову назвати це злочином? Написати заяву в міліцію? Тоді ви юридично ні разу не грамотні.

У ніч з 7 на 8 вересня в с. Богуславка були здійснені описані вище дії по відношенню до органі-зованого небайдужими громадянами пункту обігріву та харчування бійців української армії. Співробітниками пожежної частини був складений відповідний акт, в якому чітко вказано на причину загоряння даного приміщення та зафіксовано збитки на суму близько 2000 грн. Зроблено велику кількість фотографій з місця пригоди.

Громадською організацією на ім'я начальника райвідділу міліції була написана відповідна заява. Дільничний інспектор міліції та начальник сектору дільничних інспекторів міліції, мабуть, довго розслі-дували цю справу (аж місяць!) і в 30-денний термін, як того вимагає Закон, надали просто таки шедевральну відповідь.  Далі цитата:

"Розглянувши матеріал, зареєстрований в ЖЕО № 815 від 08.09.2015 р. ВСТАНОВИВ:

При проведенні огляду місця події було встановлено, що найбільш вірогідною причиною виникнення пожежі є занесення відкритого джерела вогню невідомою особою, в зв'язку з чим ВВАЖАВ БИ:

1.         Перевірку за даним фактом припинити;

2.         Про прийняте рішення повідомити зацікавлених осіб;

3.         Матеріали перевірки списати до діловодства". 

Начальник міліції яскраво завершив даний документ: 

"За результатами перевірки було встановлено що по даному факту відсутні ознаки будь-якого злочину".

Ось так. Ознаки будь-якого злочину відсутні. Не більше і не менше. І кому ви потрібні  з вашими надіями на справедливість та відшкодування збитків?

То навіщо нам така міліція? Такі дільничні? Для кого "працюють" ці держслужбовці?

Кажуть, у них буде переатестація в рамках організації нової національної поліції... То як, нехай і далі так "працюють"?

Alex Beagler

Переглядів: 576 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar