Головна » 2016 » Травень » 3 » Віддзвеніли “Слобожанські передзвони”
19:12
Віддзвеніли “Слобожанські передзвони”

Минулої  п‘ятниці  в Борівському РБК, в рамках обласного огляду-конкурсу «Слобожанські передзвони», відбувся звітний концерт аматорів народного мистецтва Борівщини, який був започаткований в роки незалежності України. Вперше він проходив у 2004 році в Харкові. Цьогорічний огляд присвячений 25 річниці Незалежності України. 

Перш ніж розпочався творчий концерт, глядачі мали змогу ознайомитися з прекрасними роботами самодіяльних майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Борівщини. Свої творіння презентували на виставці 43 народних умільці, вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, учні Ізюмської ЗОШ.  Картини, рушники, вишиванки, намисто, ікони, посуд, ляльки...  Відвідувачі з цікавістю розлядали весь цей скарб, розпитували як і з чого зроблені вироби.

А потім розпочався концерт. Шановних гостей, які приїхали оцінювати наших артистів, та всіх присутніх в залі зі сцени привітав голова Борівської РДА Віталій Кіян:

- Запрошую вас отримати справжню насолоду від побаченого сьогодні на цій сцені, ажде ми - найкращі, - завершив промову керівник району.

І що тут почалося… Понад дві години на сцені артисти змінювали один одного, даруючи свою любов і щирість. Кращі концертні номери, підготовлені аматорами сцени, глядачі і члени комісії сприймали бурхливими оплесками.

В святковому концерті  взяли участь 230 учасників, в т.ч. 180 дітей різних вікових категорій з 45 закладів культури району.

На розсуд журі було представлено 26 номерів художньої самодіяльності різних жанрових напрямків, відеоролик про нематеріальну культурну спадщину Борівщини, друковані художні буклети, запрошення, програма концерту та святкова афіша.

Учасникам творчого звіту була надана можливість розкрити свій талант, неповторну красу народного мистецтва.

Виступ аматорів оцінювало високоповажне журі, до складу якого увійшли відомі фахівці з різних жанрів художньої творчості.

За результатами їх оцінювання, найкращі  номери будуть представлені на гала-концерті, що відбудеться в Харкові у  День Незалежності. 

Відділ культури і туризму щиро дякує всім, хто взяв участь у підготовці та проведенні обласного огляду-конкурсу «Слобожанські передзвони»: відділу освіти РДА та Борівським ЗОШ №1і ЗОШ №2, Підлиманській, Богу-славській, Піско-Радьківській, Шийківській загальноосвітнім школам, а також депутату Харківської обласної ради Миколі Кириченку.

   Віталій КОЛЕСНІК.

   Світлана ШВЕДЧЕНКО.

Переглядів: 469 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar