Головна » 2015 » Квітень » 2 » ВІЧНЕ СЛОВО КОБЗАРЯ
17:25
ВІЧНЕ СЛОВО КОБЗАРЯ

«Вічне слово Кобзаря»

Доброю традицією стало те, що протягом багатьох років у березні  в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва  проходить регіональний конкурс  читців «Вічне слово Кобзаря», присвячений творчості Т.Г.Шевченка.

Метою конкурсу є залучення широких верств населення, особливо молоді, до літературного надбання українського  генія,  художника і поета Т.Г.Шевченка, розкриття краси поетичного слова, виявлення і підтримка талановитих аматорів нашої Харківщини – поетів і читців. Конкурс проходить у двох номінаціях: «виконавець» і «автор» в категоріях «діти» та «дорослі».

 Наш район також пос-тійно бере  участь у конкурсі і неодноразово займав призові місця. Бажаючих  у нас завжди багато,  але на жаль,  згідно умов конкурсу район може представити тільки  двох учасників.  І тому  кожного року, на базі Борівської ЗОШ №1, за участю працівників ра-йонного Будинку культури та вчителів проходить ра-йонний конкурс  читців, де визначається учасник, який  достойно представить Борівщину.

 Цей традиційний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря» відбувся в Харкові 21 березня. Представниками від району були Коверіна  Оксана – учениця 9-го класу та Бистра Анастасія –учениця 10 класу. Дівчатка виступали у номінації «виконавці», категорія «діти». Всього в конкурсі взяли участь 95 чоловік із всієї області та м.Харків. Протягом багатьох років я бачу на конкурсі постійних  учасників, можна сказати, професіоналів -  місцевих поетів із м. Ізюм, Балаклія,  Красноград, Богодухів. Наші дівчатка достойно представили  Борівщину, за що були нагороджені дипломами та цінними подарунками. Коверіна Оксана увійшла в десяток най-кращих у номінації « майстерність та самобутність виконання» а Бистра Анастасія зайняла друге місце серед виконавців дитячої категорії.

Нам є чим пишатися – молодь Борівщини  заслуговує на  повагу та добре ставлення до себе, підростає гідне покоління –«герої нашого часу». Ми  вдячні  Оксані і Насті, батькам та вчителям, які  допомагали в підготовці до конкурсу.

Олена КОЛОМІЄЦЬ.

Директор районного Будинку культури.                      

 

 

 

 

Переглядів: 523 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar