Головна » 2015 » Травень » 21 » ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ І СЛАВА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ
18:12
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ І СЛАВА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ

Вічна пам`ять і слава  загиблим героям

Велика Вітчизняна війна, День Перемоги – для кожного ці події мають бути священними. Ми не маємо морального права забувати тих, хто віддав своє життя задля майбутнього, заради нас з вами. Забувати тих, хто не дав повернути колесо історії до часів рабства, бо саме таку долю готував оз- броєний до зубів агресор, кований чобіт якого плюндрував нашу рідну землю, несучи горе і біль українським родинам. З кожним роком і особливо цього дуже помітно, що ветеранів стає все менше і менше, вони покидають цей світ, бо за їх плечима – багато років. Років, обпалених війною…

Історію про викрадення меморіальних дошок з викарбуваними прізвищами загиблих воїнів у Великій Вітчизняній з меморіалу у Новоплатонівці знають всі сельчани – і старі, і малі. І всі були дуже обурені таким вандалізмом, моральним юродством певних осіб, які викрали дошки, аби здати їх на металобрухт.

Напередодні 70-річного ювілею Перемоги у селі в урочистій обстановці відновлені та встановлені дошки були відкриті. І це дуже важливо для тих сельчан, родичів яких поховано у братській могилі. Це означає, що пам’ять дійсно жива.

Можливим це стало завдяки ініціативі селищного голови Олександра Тертишного та за підтримки народного депутата України Віктора Миколайовича Остапчука, який виділив кошти для виготовлення меморіальних дошок.

Тож коли у Новоплатонівці почалися урочисті заходи з нагоди відкриття дошок, у сільському клубі зібралися майже всі жителі. Школярі зачитали прізвища тих односельчан, які загинули в роки Великої Вітчизняної, учасників війни, які померли в мирний час. Працівники ра-йонного Будинку культури та аматори сцени підготували цікавий тематичний концерт, всі присутні в залі підспівували та щиро аплодували артистам.

А право відкрити дошки було доручено правнукам тих, хто загинув обороняючи рідну землю від німецько-фашистських загарбників.

Потім всі бажаючі скуштували смачну польову кашу, яку приготували завдяки спонсорській допомозі керівників сільгосппідприємств «Джерело» Сергію Синицькому, «Ліс»- Сайду Яхьяєву, приватному підприємцю Роману Жуку.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 423 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar