Головна » 2015 » Листопад » 5 » ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ
09:29
ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ

ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ

Ось і закінчились виборчі перегони. Цього разу вони були особливо "жаркими" і емоційними. Це, мабуть, помітив кожен житель району. Всі "принади" загострення пристрастей відчула на собі і газета "Трудова слава".

Напередодні виборів нам навіть довелося побачити і почути, як один з кандидатів у депутати облради у відеоролику, знятому одним з Харківських телеканалів, звинувачує районну газету у відмові друкувати списки їхніх кандидатів, начебто наданих обласним штабом для оприлюднення. З усією відповідальністю колектив редакції газети заявляє, що всі ці звинувачення є абсолютно безпідставними. Списки кандидатів даної політичної партії до редакції не надходили. Всі агітаційні матеріали різних політичних сил і кандидатів від них друкувалися відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" після укладення договорів (угод) про надання друкованої площі для розмі-щення матеріалів передвиборної агітації під рубрикою "Політична реклама". Жодній політичній партії з тих, що зверталися до редакції, не було відмовлено в опублікуванні передвиборних матеріалів.

На жаль, виборчі комісії також не надали для оприлюднення списки кандидатів по округам району, тому обирати нам довелось майже "в сліпу", знайомлячись з кандидатами вже у виборчих бюлетенях. Та все ж вибори відбулися, борівчани зробили свій вибір.  За даними дільничних виборчих комісій, явка виборців по Борівському району склала 48,65%.

Попередні результати виборів депутатів Харківської обласної ради у територіальному виборчому окрузі №58 (Борівський район)

З 15 партій, які брали участь у виборах депутатів Харківської обласної ради, лідирують три політичні сили. Найбільшу кількість голосів виборців отримала партія "Відродження" (приблизно 27,5%), кандидат Валерій Миколайович Шевченко. З невеличким відривом у 72 голоси йде партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (26,5%), кандидат Микола Олександрович Кириченко. На третьому місці - Блок Петра Порошенка "Солідарність", кандидат Віталій Олексійович Кіян.

Оскільки вибори депутатів обласної ради проходили за пропор-ційною системою, зараз важко сказати, чи отримає хтось із наших кандидатів мандат обласного депутата, адже це залежить від кількості мандатів, які отримає їхня політична сила за результатами виборів і від рейтингового місця самого кандидата у списку своєї партії.Тож бажаємо нашим обранцям успіху і дуже сподіваємося, що Борівський район не залишиться без свого представника в обласній раді.

Попередні результати виборів депутатів Борівської районної ради

У виборах депутатів Борівської районної ради взяли участь 9 партій. За попередніми даними ДВК 7 із них подолали 5% бар'єр. Саме вони і розподілять між собою депутатські мандати. Це полі-тична партія "Відродження", яка може отримати 9 мандатів. БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" ймовірно отримає 6 мандатів. 3 мандати, скоріш за все, у "Батьківщини". Українське об'єднання патріотів "УКРОП", "Волонтерська партія України", "Наш край" та "Нова держава" попередньо візьмуть по 2 мандати. Остаточну квоту буде визначено районною територіальною виборчою комісією після підрахунку рейтингів партій та особистих рейтингів кандидатів у депутати.

Остаточні результати і підсумки виборів по  району будуть надруковані пізніше.

Оксана ДУДНИК.

 

 

Переглядів: 409 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar