Головна » 2015 » Квітень » 30 » ВЕСНЯНІ ТУРБОТИ ЧЕРНЕЩАН
12:17
ВЕСНЯНІ ТУРБОТИ ЧЕРНЕЩАН

ВЕСНЯНІ ТУРБОТИ ЧЕРНЕЩАН

Нинішня весна, як справжня жінка – примхлива і непередбачувана. Для хліборобів така весна – справжнє випробування, потрібно бути готовими вийти в поле будь-якої миті, щойно сонечко просушить землю, і за необхідності працювати у дві зміни, аби провести всі заплановані агрозаходи у строк.

Озимий клин в агрофірмі «Новий шлях» нині знаходиться в доброму стані, минулої осені засіяно 830 га озимої пшениці на зерно і 85 га – на зелений корм. На всій площі було проведено ранньовесняне підживлення, на кожен гектар внесено по 200 кг карбамідно-аміачної суміші.

- Після підживлення КАСом, озимі помітно зрушили в ріст, - розповідає головний агроном агрофірми Віктор Северин. – Підживлення проводили механізатори Василь Бараннік, Євген Волохатий, добрива до поля підвозив Олег Родін. А минулого тижня ці  ж працівники вносили гербіциди на поля озимої пшениці.

Так, нинішній квітень рекордний щодо кількості опадів та аномальних холодних  погодних умов, але рослини озимини розвиваються нормально і якщо провести всі агрозаходи своєчасно та якісно, отримаємо запланований врожай.

А от сівбу просапних культур –соняшника та кукурудзи- необхідно провести в найкоротші строки - до початку травня. Так, не втомлюся повторювати, що кожна весна особлива і потребує особливого підходу до польових робіт. Тож цього року після затяжної холодної дощової погоди щойно пригріло сонце, ми приступили до сівби просапних. Вже за-кінчено сівбу соняшника на площі 430га і завершуємо посів кукурудзи. Цей агрозахід проводять механізатори Олександр Забийворота,  Віктор Купріянов на високотехнологічному комплексі Кейс Магнум 290 та Джон Дір Плантер, та Юрій Марченко на МТЗ-82 і СУПК-8. Своєчасно та якісно культивують грунт під посів Валерій Хомчик та Сергій Забийворота агрегатом Кейс Стайгер 9380 і Флексикойл.

Відразу після сівби на запланованій площі проводимо боронування посівів, чим і займається механізатор Сергій Павленко.

- Колектив у нас дружний і головне – всі майстри своєї справи. Тож особисто я можу покластися на кожного з працюючих – підключається до розмови генеральний директор Олексій Гомон.  - Планує та організовує всі роботи в рослинництві головний агроном агрофірми Віктор Северин – людина з великим досвідом, молоді та енергійні інженер Віталій Павленко і бригадир Юрій Грабар контролюють та організовують роботу тех-ніки і працівників, Оксана Родіна якісно обліковує з економістом Артемом Ворохобіним проведену роботу та затратну частину машинно-тракторного парку. 

На жаль, цього року затрати на весняно-польові роботи значно виросли у зв’язку з підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали, мінеральні добрива, засоби захисту рослин та інше. Відповідно, зросте і собівартість вирощеної продукції.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 631 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar