Головна » 2015 » Червень » 19 » ВЕЛОДЕНЬ НА БОРІВЩИНІ
15:33
ВЕЛОДЕНЬ НА БОРІВЩИНІ

ВЕЛОДЕНЬ на Борівщині

Минулої суботи на Борівщині  відбувся перший в історії  району Велодень, який зібрав для спільного  велопробігу понад півсотні  учасників різного віку, статі і соціального статусу.

Ідея започаткувати традицію проведення такого дня в Боровій належить борівчанці, громадській активістці, лікарю за фахом і родом занять Марині Степаненко.

-           По телевізору побачила як проходив  Велодень у Харкові та в інших містах. Подумала, а чому б і нам в Боровій не провести таке свято здоров`я і краси?! Так народилась ідея організувати Велодень у Боровій, яка одразу ж отримала підтримку і влади і громади, – ділиться Марина Вікторівна.

Саме активні громадяни і місцева влада (райдержадміністрація, Підлиманська сільська рада) разом стали організаторами свята.

Велодень розпочався 13 червня о 9 годині ранку з реєстрації  учасників на центральній площі селища, яку проводила активістка Тетяна Тарасова. Хлопці, дівчата, жінки, чоловіки різного віку і статури, подекуди цілими родинами, з’їжджалися до місця реєстрації, прикрашеного символікою свята (емблемою Велодня є силует людини, що піднімає велосипед над головою; кольори — білий та зелений), яку власноруч виготовив один з учасників Віталій Сватовський. Малюки, які ще не навчилися самостійно крутити педалі, теж брали участь - підтримували батьків сидячи на «багажниках». Загалом, для участі у велопробігу зареєструвалося 55 велосипедистів, серед яких були як і жителі району: з Борової, Підлиману, Чернещини, так і гості з Донецька, Макіївки, Дзержинська, Запоріжжя. Наймолодшим учасником виявився 8-річний Іван Батурин, найстаршим – 65-річний Пантелей Шевченко. Приємною несподіванкою стала участь у велопробігу дружньої команди дівчат з райдержадміністрації. На спортивних велосипедах, в однакових зелених футболках і білих шортах, красиві, енергійні і життєрадісні вони стали справжньою прикрасою свята і привабливою пропагандою велосипедного спорту та здорового способу життя.

Перед початком основного дійства до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віталій Кіян. Керівник ра-йону зазначив, що Велодень проводиться на Борівщині вперше і головною його метою є популяризація здорового та активного способу життя без жодного політичного забарвлення. Саме такі дні мають в собі силу об’єднати людей різних  поглядів і переконань, що для нас дуже актуально сьогодні.Голова подякував всім учасникам за активність та побажав легко здолати маршрут і отримати від нього якнайбільше позитивних емоцій.

Марина Степаненко привітала учасників, подякувала всім, хто приєднався, коротко ознайомила присутніх з історією виникнення Велодня та повідомила маршрут велопробігу.

Маршрут від Борової через Підлиман до бази відпочинку «Голубая волна» було обрано організаторами невипадково. Цей мальовничий шлях уособлює всю природну красу нашого краю, адже пролягає через сосновий ліс прямо до Червоноос-кільського водосховища.

Після вступних та напутніх слів колона велосипедистів, яку очолив Підлиманський сільський голова Олександр Калінін, зробила коло пошани по периметру центральної площі селища і стартувала з вулиці  Миру до бази відпочинку. На маршруті була також передбачена зупинка «Стадіонна», де кожен учасник мав змогу попити води та перепочити.

Відновивши сили на «Стадіонній» учасники велопробігу легко здолали залишок шляху і в повному складі прибули до кінцевої зупинки «Голубая волна». Там їх вже чекали гостинні господині Ольга Рівчак та Наталія Сватовська, які з самого ранку  готували для велосипедистів  смачне пригощання – польову кашу у велетенському казані. Куліш роздавали всім учасникам безкоштовно, а в доповнення до нього можна було придбати домашні пироги (в асортименті напекла Любов Чапелько) та узвар. Всі виручені кошти (600 грн.) підуть на допомогу бійцям АТО.

Під час відпочинку та пригощання організатори привітали всіх учасників з завершенням велопробігу, а безпосередній учасник та співорганізатор Велодня Олександр Калінін висловив пропозицію вийти з клопотанням щодо будівництва велодоріжок з метою безпеки руху та популяризації велоспорту на Борівщині. 

Цікавим моментом Велодня став розіграш призів: хтось отримав спортивну бейсболку, хтось – пам’ятний сувенір.

Завершилось спортивне свято змаганнями з волейболу, в яких беззаперечну перемогу здобула команда дівчат з райдержадміністрації.

Велодень приніс багато яскравих позитивних емоцій учасникам і вболівальникам велопробігу. Тож дякуємо всім організаторам та спонсорам свята: Борівській райдержадміністрації, Підлиманській сільській раді, родинам Степаненків, Рівчаків, Сватовських, Чапелько, приватним підприємцям Володимиру Столбенку, Олені Гончаровій, Дмитру Кравчуку, Григорію Симоненку, Костянтину Колеснікову, небайдужим борівчанкам Ірині Яковині, Тетяні Тарасенко, керівництву б/в «Голубая волна» та всім, хто брав участь, вболівав і допомагав.

Будемо сподіватися, що наступного року Борівський Велодень збере разом ще більше учасників, а пересування на велосипеді за європейським зразком поступово стане нормою життя для всіх громадян, незалежно від віку і статусу.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 448 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar